avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit

Buna ziua,
acum cateva luni am semnat un contract de creditare , initial ni s-a spus ca DAE este 24 % am si martori iar cand am venit sa semam contracul care nu ni s-a dat voie sa il luam acasa sa il citim sub pretextul ca nu se poate da contractul ( ..n-am mai auzit asta dar in fine), cand am venit a 2-a zi sa il semnam pe contract scria 34 % iar doamna de la GeMoney a zis ca inclus si indicele acela de fluctuatie si aceasta rata ramane fixa pe toata perioada !!!

Acum am primit o notificare prin care suntem anuntati ca ni s-a modificat rata la 241 de la 220 ron, rata care ni s-a spus ca nu se modifica ramane nescimbata.

Consideram ca am fost indusi in eroare , mintiti si inselati , nici macar nu ni s-a dat contractul pentru o analiza mai amanuntita, contract de aproape 4 pagini.
Contractul este facut pe numele prietenei mele, intrebarea mea este : Ce putem face in aceasta situatie si caror organe ne putem adresa, prot consumatorului si, sau la tribunal daca avem sanse.
Consider ca am fost inselati, eram amandoi de fata cand ni s-a spus ca nu se mai modifica rata si ca initial DAE este 24 %.dar la semanrea contractului 34 , si nu si s-a dat contractul sa il citim mai amanuntit si trebuia sa-l semnam pe loc
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Aurelian Baciu , Traducator autorizat 10:10, 12 Februarie 2010
Va [uteti adresa direct protectiei consumatorului, ei vor verifica contractul si vor spune daca exista clauze abuzive sau nu in contract. Puteti sa adxresati si o sesizare direct bancii, unde sa aratati, pe scurt si succint, cum s-a derulat incheierea contractului, dar aici nu va faceti prea multe sperante.
Daca da, se va actiona in judecata banca petnru stabilirea acestor clauze abuzive si recalcularea sumei datorate de beneficiarul imprumutului.
Buna ziua,
Vroiam sa va intreb despre comisionul de achitare anticipata, practicat de Ralfi, in sensul legalitatii acestuia; de asemenea, am observat ca in cazul achitarii anticipate a creditului, ei iau in calcul valoarea ratelor nematurate... este legal acest mod de calcul?
Ma explic... daca le-am achitat valoarea de achizitie a bunului respectiv, ramanand de plata doar dobanzile si comisioanele, este legal ca ei sa efectueze calculul avand in vedere valoarea ratelor neachitate? Eu credeam ca platind in avans se reduce suma creditata iar dobanda se recalculeaza... ei scad suma platita in plus din total, fara a-i aplica dobanda aferenta... astfel incat dobanda este platita doar de mine, ei primind banii in avans nu se considera depozit??
Multumesc pentru intelegere cu privire la lungimea mesajului si multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista temeiuri legale pentru sesizarea opc? inc0gnito inc0gnito Buna ziua, recent am incercat sa realizez refinantarea unui credit ipotecar. Gasesc o oferta "tentanta" (avans 0, dobanda fixa, credit pe 23 ani, DAE mic - ... (vezi toată discuția)
Dae 0% in contract de credit alina2814 alina2814 Am un contract de credit de nevoi personale la o banca, semnat in septembrie 2007. Desi in cuprinsul sau sunt specificate atat dobanda anuala (variabila, ... (vezi toată discuția)
Camatarie la firmele de leasing Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua, in 2008 am incheiat pe societate cu o firma de leasing un contract prin care am achizitionat un autoturism in valoare de 21.000 euro. am platit ... (vezi toată discuția)