avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cine conduce comisia de disciplina daca presedintele ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cine conduce comisia de disciplina daca presedintele este in concediu medical?

Va rog sa-mi spuneti conf.reglementarilor legale ,cine va prezida lucrarile comisiei de disciplina in cazul in care presedintele comisiei din motive de sanatate lipseste de la sedinta?
Buna dimineata!

Membrul supleant, conform art 4 alin (2) din HG 1344/2007 (M.Of 768/13.11.2007) privind normele de organizare si functionare a comisiilor de disciplină:

"Art. 4
(1)Comisia de disciplină are în componenţă 3 membri titulari, funcţionari publici definitivi numiţi în funcţia publică pe perioadă nedeterminată. Doi membri sunt desemnaţi de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, iar al treilea membru este desemnat, după caz, de organizaţia sau organizaţiile sindicale reprezentative ori de majoritatea funcţionarilor publici din cadrul autorităţii sau instituţiei publice pentru care este organizată comisia de disciplină, în cazul în care sindicatul nu este reprezentativ sau funcţionarii publici nu sunt organizaţi în sindicat. Alegerea reprezentanţilor funcţionarilor publici se face prin vot secret.
(2)Pentru fiecare membru titular al comisiei de disciplină se desemnează, în condiţiile prevăzute la alin. (1), câte un membru supleant. Membrul supleant îşi desfăşoară activitatea în absenţa membrului titular corespunzător din comisia de disciplină, în cazul suspendării mandatului membrului titular corespunzător, respectiv în cazul în care mandatul acestuia a încetat înainte de termen, în condiţiile prezentei hotărâri.
(3)Membrii titulari şi membrii supleanţi ai comisiei de disciplină se numesc pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînnoirii mandatului.
(4)Preşedintele comisiei de disciplină se alege prin votul secret al membrilor titulari, dintre aceştia. în situaţia în care nu se poate întruni majoritatea, va fi ales preşedinte membrul care are cea mai mare vechime în specialitate juridică sau, în cazul în care acesta nu există, membrul care are cea mai mare vechime în funcţia publică.
(5)Comisia de disciplină are un secretar titular şi un secretar supleant, numiţi de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînnoirii mandatului. Secretarul titular al comisiei de disciplină şi secretarul supleant nu sunt membri ai comisiei de disciplină"
Cum interpretati textul din lege:
quot]Membrul supleant îşi desfăşoară activitatea în absenţa membrului titular corespunzător din comisia de disciplină, în cazul suspendării mandatului membrului titular corespunzartor

1. Membrul supleant isi desfasoara activitatea in absenta titularului in cazul in care mandatul titularului a fost suspendat pentru una din cauzele enumerate la art.13.
2. Membrul supleant isi desfasoara activitatea si in cazul absentei titularului fara ca mandatul acestuia sa fie suspendat .
Speta :
In data in care are loc sedinta comisiei de disciplina Presedintele comisiei de disciplina este spitalizat, iar un alt membru este la un curs de pregatire profesionala.
Cei doi pot fi supliniti de membrii supleanti desemnati numai prin simpla informare a membrilor supleanti sau sunt necesare si alte demersuri?
I
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2012
gordius, utilizator
1. Membrul supleant isi desfasoara activitatea in oricare din cazurile urmatoare:
- in cazul in care absenteaza membrul titular corespunzator
- in cazul suspendarii mandatului membrului titular corespunzator
- in cazul in care mandatul membrului titular corespunzator a incetat inainte de termen

2. Conform Capitolului III( proedura disciplinara), Sectiunea I (sesizarea comisiei de disciplina), Art 27 , alin (4) , presedintele comisiei convoaca ceilalti membri prin adresa :

Art. 27
(1)Comisia de disciplină poate fi sesizată de orice persoană care se consideră vătămată prin fapta unui funcţionar public.
(2)Sesizarea se depune la registratura autorităţii sau instituţiei publice în cadrul căreia funcţionarul public îşi desfăşoară activitatea, respectiv la registratura autorităţii ori instituţiei publice la nivelul căreia este constituită comisia de disciplină competentă potrivit prezentei hotărâri. Sesizarea se transmite secretarului comisiei de disciplină în termen de maximum 3 zile lucrătoare.
(3)Sesizarea se înregistrează de secretarul comisiei de disciplină şi se înaintează preşedintelui comisiei de disciplină în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la data înregistrării.
(4)Preşedintele comisiei de disciplină va fixa cu celeritate termenul primei şedinţe a comisiei de disciplină şi va dispune, prin adresă, convocarea membrilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisii de cercetare mihaela_glodarenco mihaela_glodarenco Daca in urma unei sesizari este numita o comisie care analizeaza cazul, este legal ca cercetarea administrativa dispusa a se efectua sa fie realizata de o ... (vezi toată discuția)
Cercetare administrativa functionar public DIA63 DIA63 Sunt functionar public si a fdost sesizata Comisia de disciplina pentru cercetarea mea. Rog sa-mi comunicati daca persoana desemnata sa faca cercetarea poate ... (vezi toată discuția)
consilier etic - incompatibilitate membru comisie disciplina ioanaciulei ioanaciulei Care este articolul din codul consilierului etic care arata incompatibilitatea calitatii de consilier etic cu cea de membru in comisia de cercetare diciplinara ... (vezi toată discuția)