avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cine plateste indemnizatia pentru CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cine plateste indemnizatia pentru CCC?

Buna seara, vin cu o intrebare la care nu am primit un raspuns precis, cam de nicaieri de pe unde am intrebat.
Am o prietena care este angajata cu carte de munca, cam de 5 luni, seful a anuntat ca doreste sa inchida activitatea, ( ea singurica isi platea cartea de munca), doreste sa o angajez la mine,( am deschisa o intreprindere individuala cam de 4 luni) la fel sa isi plateasca cartea de munca, ea este insarcinata in 2 luni, pana aici toate bune.

Daca o inregistrez in revisal la mine, la termenul stabilit ,isi ia concediu de crestere a copilului, va rog sa ma lamuriti cine ii plateste perioada de crestere a copilului? de 1, 2 ani?


Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:02, 8 Iulie 2013
concediul de crestere pentru copil este platit de ultima societate,
cas-se compenseaza intre casa si aceasta societate.
Indemnizatia pentru CCC este platita de stat , prin intermediul AJPIS (Agenţia Judeteana de Plati şi Inspectie Sociala) nicidecum de catre angajator ...
carmenmur a scris:

concediul de crestere pentru copil este platit de ultima societate,
cas-se compenseaza intre casa si aceasta societate.


Concediul prenatal si postnatal au acest regim.:)

1. Concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) este platit de angajator care recupereaza integral sumele de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (vorbiti cu contabilul firmei care stie cum se procedeaza).

2. Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) este platita de la buget prin Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala.

3. Dar pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aiba venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
Buna ziua,

Si in acea perioada, cea de crestere copil, angajatorul ce anume plateste statului?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Indemnizatie si concediu crestere copil krys_xndr krys_xndr Lucrez din luna iulie 2012 si sunt insarcinata in 2 luni, voi naste in luna august. Pot intra in concediu prenatal din luna iunie fara sa imi afecteze perioada ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la indemnizatia de crestere a copilului? Olicut Olicut Am lucrat in strainatate(contract elvetian) in 2012- 21noiembrie 2013 Pe 30 dec am semnat un nou contract pt 2014(incepand cu luna martie). Am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizaþie pentru crestere copil? nicoadriana nicoadriana Lucrez la o fabrica din data de 24.09.2013 si am contractul pana in data de 30.09.2014 si sunt însărcinată in data14 saptamani.ar trebui sa nasc prin 28 ... (vezi toată discuția)