avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Probleme cu radierea unui camion...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Probleme cu radierea unui camion...

Buna ziua!

In data de 26.feb.2012 am cumparat un camion Mercedes 817 la pretul pietii, 4000 euro, de la o firma de transport.
Am incheiat pe loc un contract de vanzare-cumparare (formularul oficial, dar intocmit cu mana), si am primit o factura fiscala in valoare de 500 euro, camionul fiind amortizat la firma.

Am ajuns acasa, am apelat la biroul de transcrieri, si am trimis talonul, cartea de identitate si contract de vanzare-cumparare intocmit cu calculator pentru vechiul proprietar pentru radiere.
Vechiul proprietar mi-a promis atunci ca in 2-3 zile ne trimite inapoi actele pentru a inmatricula camionul pe numele firmei mele.

Problema este, ca ma tine cu vorba, si nici pana in ziua de astazi nu mi-a trimis inapoi actele, spune ca nu are bani sa plateasca 3-4000 lei impozit datorat la acest camion. A trecut deja doua luni jumatate, si camionul sta in curte, nu pot pune la treaba.

Vechiul proprietar mai are 3 TIR-uri care fac transport si acum, deci eu zic ca nu il infometeaza impozitul pentru aceasta.

Intrebarea mea este: pot ameninta cu taxa de drum, in sensul ca zilnic ma deplasez sub camerele de supraveghere pentru taxa de drum, si el va primi amenzile? Sau amenzile vor veni la mine, el acoperindu-se cu contractul de vanzare-cumparare facut cu mana?

Ajutati-ma: exista vreo lege care ii obliga vechiul proprietar radierea vehicolului?
Ce pot face, sa pot inmatricula camionul pe firma mea si sa-l pun pe treaba, ca doar pentru aceasta am cumparat?

Multumesc mult in prealabil pentru ideile si sfaturile Dvs.
Cel mai recent răspuns: hmu Alin , utilizator 17:52, 3 Mai 2012
Buna ziua!
Si eu am o problema asemanatoare.Am incheiat un contract de vanzare-cumparare (luat de pe internet) pentru o motocicleta intr-o zi de sarbatoare.Cum in ziua aceea era tot inchis a doua zi am fost eu la politie sa o radiez urmand sa trimit actele prin posta.La politie mi-au zis ca nu se procedeaza asa ca trebuie sa trimit toate actele la cumparator si dupa ce el inmatriculeaza se va radia on-line.Am trimis actele, cumparatorul a zis ca o sa inmatriculeze si o sa imi trimita foaia cu radierea ca sa pot sa o scot de la impozit.Acum nu mai raspunde la telefon si nici nu am primit foaia prin posta.Ce pot sa fac?
Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto in vederea inmatricularii trafyctz trafyctz Buna ziua, astazi Sambata 23-03-2013 am vandut o masina care era pe numele meu. Am fost la cineva care se ocupa cu acte auto si mi-a facut decat actul de ... (vezi toată discuția)
Procedura achizitionare autoturism corinacarstoiu corinacarstoiu Vreau sa cumpar o masina la mana a doua. La ce trebuie sa fiu atenta din punct de vedere al documentatiei si care sunt pasii de urmat pentru finalizarea legala ... (vezi toată discuția)
Cum pot radia un autovehicul proprietate personala care nu mai exista fizic? idomar_elike idomar_elike Buna ziua, stimati forumisti. Am o problema spinoasa de rezovat si asi dori sa ma sfatuiti ce pot face sau daca mai pot face ceva. Asi dori sa rezolv problema ... (vezi toată discuția)