avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren agricol cu sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren agricol cu sulta

Buna ziua,

X cumpara un teren agricol cu sulta ( in hotararea judecatoreasca unde e stabilita sulta, aceasta are aceeiasi valoare atat la parat cat si la reclamant/ hotarare ramasa definitiva si irevocabila in 2008), exista un termen de prescriptie al acestei sulte?

Paratul este un om DIFICIL si nu va dori sa vina la notariat pentru stingerea sultei pe cale amiabila.

X a incheiat promisiunea de cumparare la notariat, unde s-a dat avans 30% din valoarea terenului, reclamantului, care are proces- verbal de punere in posesie al terenului respectiv. Singura problema ramane sulta! Cum se poate rezolva si in ce fel afecteaza aceasta pe X ?

Multumesc.
Lacri.

Alte discuții în legătură

Conditiile de prescriere a sultei si stergera ei din cartea funciara eugen43 eugen43 Buna ziua Va rog sa ma informati care sunt conditiile de prescriere a unei sulte si ce trebuie fact pentru stergerea acesteia din cartea funciara tinand cont ... (vezi toată discuția)
Partaj - sulta conny19 conny19 in urma unui partaj, 90% din valoarea imobilului mi-a revenit mie, urmand sa-i platesc paratului 10% printr-o sulta. El fiind obligat la randul lui sa imi ... (vezi toată discuția)
Mod de plata sulta md44 md44 Buna ziua, Supun atentiei dumneavoastra urmatorul caz. Mama mea a obtinut un imobil printr-o hotarare definitiva, urmand sa achite o sulta in valoare de x ... (vezi toată discuția)