avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj - sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj - sulta

in urma unui partaj, 90% din valoarea imobilului mi-a revenit mie, urmand sa-i platesc paratului 10% printr-o sulta. El fiind obligat la randul lui sa imi plateasca mie cheltuielile de judecata. Subliniez ca paratul este de negasit. Aceasta hotarare a fost in 2008. Acum ca vreau sa vand acest imobil, ma sperie aceasta sulta pe care eu nu am depus-o :sorry: Nu s-a anulat, daca tot au trecut atatia ani? Cum trebuie sa procedez? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:17, 3 August 2015
Pare sa fi intervenit prescriptia.
Aveti posibilitatea de a merge la avocat daca nu vreti sa platiti sulta sau la executor daca vreti sa o platiti.
Depinde ce vreti sa faceti si cat va grabiti sa vindeti.
Sa nu uitati sa vorbiti si cu notarul mai inainte.
Dreptul de a cere executarea silita s-a prescris in termen de 3 ani.Presupun ca, hotararea de partaj ca si obligatia de plata a sultei au fost inscrise in Cartea Funciara,ca atare, trebuie sa va adresati OCPI cu cerere de radiere a sultei aratand ca s-a prescris dreptul de a cere executare silita.
Fara proces nu cred ca reuseste asa ceva in privinta radierii sultei.
Ii trebuie hotarare judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere drepturi banesti obtinute la masa succesorala emy_m emy_m Buna ziua, Dupa succesiunea facuta de bunica si fratele ei in 2003-2004, Bunica trebuia sa primeasca o sulta din partea fratelui, pe langa terenurile primite. ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu sulta ion panaite ion panaite Buna ziua tuturor ! As dori si eu un ajutor va rog. Am divortat in anul 2000 iar divortul s-a facut in lipsa pentru ca fosta sotie a plecat pur si ... (vezi toată discuția)
Nelamurire plata sulta dupa partaj tatiana28 tatiana28 Buna seara.Am o nelamurire in legatura cu plata sultei.Dupa un proces de partaj,in care s-au impartit bunuri mobile si un bun imobil, a ramas hotararea ... (vezi toată discuția)