avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflicte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflicte de munca

Buna ziua , problema in care as dori un raspuns este urmatoarea:
Lucrez la o firma de proiectare de 4 ani , in ultimul an au inceput problemele legate de intarzierea salariului (salariul din mana difera cu cel din cartea de munca minim pe economie.Aceste intarzieri momentan se intaind pe 4 luni .Niste colegi au dat in judecata angajatorul si au castigat in instanta salariile restante .Intrebarea mea este urmatoarea , pot cere in instanta si plata penalizarilor acumulate la diverse credite pe care le am .Tot din intarzierea salariului la un credit la care am acumulat zile de intarziere (150) sincer nu cred ca voi mai putea aplea la vreun credit toata viata .Pot obtine anumite despagubiri pentru acest lucru .Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2012
Cristianul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 7 Mai 2012
Buna ziua !
Va rog daca puteti sa ma ajutati cu urmatoarea problema :

In anul 2011 luna ianuarie angajatorul a facut catre angajat o promisiune "verbala" de marire a salariului . Nu s-a semnat act aditional iar marirea nu s-a acordat pe tot parcursul anului 2011 .

In ianuarie 2012 angajatul a sesizat ca acea marire nu i-a fost acordata . Seful direct al angajatului a promis reglarea acelei sume de bani din 2011 si semnarea unui act ad la 2012 .
Recuperea partiala a sumei s-a facut "la negru" in lunile ian si feb iar in martie pe cartea de munca sub forma de comision .

La acest moment suma aferenta lui 2011 s-a recuperat in proportie de 20 % , seful care a realizat promisiuni si reglari si-a dat demisia , iar noul sef caruia i-a fost adus la cunostinta promite recuperarea intregii sume aferente lui 2011 .
Ce este de facut in cazul in care salariatul nu va primi deptul care i se cuvenea aferent anului trecut ? De mentionat ca salariatul doreste sa isi rezolve problema in 30 de zile calendaristice , dupa asta urmand sa intre in concediu prenatal .

Multumesc !
In lipsa unui inscris, este cam greu sa recupeze banii promisi .. .. in acest sens, ar trebui sa incheie un act aditional la c.i.m. prin care se modifica salariul ..
freeelis a scris:

In lipsa unui inscris, este cam greu sa recupeze banii promisi .. .. in acest sens, ar trebui sa incheie un act aditional la c.i.m. prin care se modifica salariul ..

- la momentul demisiei vechiul si noul sef , alaturi de departamentul HR s-au confruntat cu angajatul si s-a recunoscut gresala

- dovada scrisa este luna martie cand i s-a acordat un comision nejustificat la salariu incercand se se acopere paguba anului 2011 .

Multumesc pentru ajutor

Stima
ma poate ajuta cineva cu problema mea , va rog ?

Alte discuții în legătură

Daune-interese, dreptul muncii Radamante Radamante 1. Un salariat obtine o hotarare de instanta prin care angajatorul este obligat sa ii plateasca diferente salariale actualizate cu rata inflatiei. 2. Potrivit ... (vezi toată discuția)
Situatie zappa zappa lucrez la o firma cu sediul in bucuresti, dar cu locul de munca in craiova. contractul a fost inregistrat in iunie 2011. de 2 luni nu am mai primit salariile ... (vezi toată discuția)
Conflicte de munca gelupop67 gelupop67 Buna ziua! ma poate ajuta cineva sa aflu daca am dreptul si pot obtine daune financiare de la fostul angajator(si ce procent) care nu mi-a platit ... (vezi toată discuția)