Buna ziua , problema in care as dori un raspuns este urmatoarea:
Lucrez la o firma de proiectare de 4 ani , in ultimul an au inceput problemele legate de intarzierea salariului (salariul din mana difera cu cel din cartea de munca minim pe economie.Aceste intarzieri momentan se intaind pe 4 luni .Niste colegi au dat in judecata angajatorul si au castigat in instanta salariile restante .Intrebarea mea este urmatoarea , pot cere in instanta si plata penalizarilor acumulate la diverse credite pe care le am .Tot din intarzierea salariului la un credit la care am acumulat zile de intarziere (150) sincer nu cred ca voi mai putea aplea la vreun credit toata viata .Pot obtine anumite despagubiri pentru acest lucru .Multumesc anticipat
Dovada scrisa inseaman un act incheiat intre cele doua parti ... ceea ce sustineti dvs cu luna martie , angajatorul poate invoca o eroare referitor la acordarea acelui spor ..
Poate fi si de mai multe ori ... in instanta trebuie aduse probe , iar pentru recuperarea sumelor de bani mai mari decat 250 lei sunt admisibile numai inscrisurile ...
Art. 1191 C.civ :
Dovada actelor juridice al caror obiect are o valoare ce depaseste suma de 250 lei, chiar pentru depozit voluntar, nu se poate face decit sau prin act autentic, sau prin act sub semnatura privata.
Nu se va primi niciodata o dovada prin martori, in contra sau peste ceea ce cuprinde actul, nici despre ceea ce se pretinde ca s-ar fi zis inaintea, la timpul sau in urma confectionarii actului, chiar cu privire la o suma sau valoare ce nu depaseste 250 lei.
Partile insa pot conveni ca si in cazurile aratate mai sus sa se poata face dovada cu martori, daca aceasta priveste drepturi de care ele pot sa dispuna.
Situatie
zappa
lucrez la o firma cu sediul in bucuresti, dar cu locul de munca in craiova. contractul a fost inregistrat in iunie 2011. de 2 luni nu am mai primit salariile ... (vezi toată discuția)