Buna ziua,
As avea si eu o problema,sa speram ca ma poate ajuta cineva. Este vorba despre o mostenire,si anume, bunica din partea mamei a decedat acum 2 ani si in urma ei a ramas o casa si probabil ceva teren,nu stiu exact. Mama a decedat cu 20 de ani in urma ,ea avea 2 frati,unul a decedat acum 2 ani impreuna cu bunica iar celalalt frate este in strainatate. Este o mare problema cu mostenirea,deoarece fratele decedat are un baiat,fratele plecat in strainatate are un baiat ,iar eu mai am inca un frate si ei toti imi cer ca eu sa fac o declaratie de renuntare la mostenire,iar eu nu vreau sa renunt la nimic. Intrebarea mea este ca acel notar care se ocupa de succesiune si am inteles ca in acelasi timp si de vanzarea proprietatii,nu are obligatia de a ma instiinta exact unde apar eu in mostenire si ce drepturi am?
Problema este ca notarul care se ocupa de succesiune imi spune acum ca trebuia sa fac o declaratie de acceptare in 6 luni de la deschiderea succesiunii,pe mine atunci nu m a anuntat nimeni,iar acum zice ca nu mai am ce sa fac,nu vrea sa mi dea alte detalii ,nici nu este la mine in localitate ,e la vreo 300 km si nu as vrea sa fac un drum degeaba,poate ma puteti ajuta ,cum sa procedez si ce este de facut
Buna ziua,
Referitor la mostenire........de acum cateva luni,am vorbit cu notarul care imi spune ca nu se pot face actele deoarece trebuie sa primeasca de la medicul legist cine a decedat primul bunica sau unchiul,conteaza? Nu tot aceeasi parte o primesc? Am rugat o sa calculeze cat imi revine si a zis ca nu poate,ceva mi se pare ciudat,nu prea inteleg eu,va rog daca poate cineva sa ma lamureasca,multumesc.
Acum zice ca 20000 este valoarea totala din care 4000 sunt actele,adica succesiunea dupa bunica si unchiul si restul se imparte,nu inteleg de ce se amana asa de mult si de ce nu poate sa mi spuna concret.