avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inginer mecanic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inginer mecanic

Inginer mecanic este considerata o functie de conducere cand inchei contractul de munca...am nevoie pentru perioada de proba si pentru preaviz de aceasta informatie.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 15:09, 4 Mai 2012
Art. 277 C.mun.
(1) In sensul prezentului cod, functiile de conducere sunt cele definite prin lege sau prin reglementari interne ale angajatorului.
...

Astfel, daca in reg.intern al anagjatorului functia de inginer mecanic este prevazuta ca si functie de conducere avem:
- perioada de proba va fi de cel mult 120 de zile calendaristice potrivit art.31 alin.1 C.mun.
- preavizul in cazul concedierii va fi de minim 20 de zile lucratoare ... legea nu face distinctie intre functii de executiei si functii de conducere cu privire la preavziul in cazul concedierii
- preavizul in cazul demisiei va fi de maxim 45 de zile lucratoare.

In caz contrar, vom avea:
- perioada de proba va fi de cel mult 90 de zile calendaristice potrivit art.31 alin.1 C.mun.
- preavizul in cazul concedierii va fi de minim 20 de zile lucratoare ... legea nu face distinctie intre functii de executiei si functii de conducere cu privire la preavziul in cazul concedierii
- preavizul in cazul demisiei va fi de maxim 20 de zile lucratoare.
Multumesc.
Este impropriu sa spui despre inginerul mecanic ca este considerata functie de conducere"Inginerul mecanic" ca atare este o ocupatie.Un inginer mecanic poate fi incadrat pe o functie de executie de inginer ,,cat si pe o functie de conducere,de inginer sef de ex.
Daca sunteti angajator,atunci verificati in organigrama sau in statul de functii al unitatii despre ce fel de post este vorba.In functie de acest aspect,stabiliti mai apoi per. de proba si durata preavizului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba si cea de preaviz Dita88 Dita88 Va rog fumos sa imi spuneti urmatoarele informatii.. -care este perioada de proba ptr contractele pe perioada determinata si cele pe perioada ... (vezi toată discuția)
Contract de munca DDY DDY Buna ziua ! Am un contract de munca pe care scrie ca sunt 90 de zile in perioada de proba si in caz de demisie sau concediere trebuie sa stau 20 de zile ... (vezi toată discuția)
Cim nedeterminat gluten gluten La incheierea CIM per.nedeterm,functii de executie care sunt perioada de proba si perioada de preaviz? 20de zile lucratoare ? Multumesc (vezi toată discuția)