avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM nedeterminat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM nedeterminat

La incheierea CIM per.nedeterm,functii de executie care sunt perioada de proba si perioada de preaviz? 20de zile lucratoare ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gluten , utilizator 11:30, 28 Ianuarie 2015
1. Art.31 C.mun.
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
...

2. art.75 C.mun. - concediere
(1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.
....

3. art.81 C.mun. - demisie
...
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
...
Multumesc! =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada proba Dancu32 Dancu32 Poate fi mentionarea unei perioade de proba, intr-un contract de munca individual, la initiativa angajatului, o metoda de a se asigura ca poate pleca mai ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz și de proba Elena Micu Elena Micu Bună ziua,va rog sa ma lămuriți dacă este obligatoriu ca,contractul individual de munca sa conțină perioada de proba și care este perioada minima. La ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba si cea de preaviz Dita88 Dita88 Va rog fumos sa imi spuneti urmatoarele informatii.. -care este perioada de proba ptr contractele pe perioada determinata si cele pe perioada ... (vezi toată discuția)