avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat mostenitor

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca mai pot reveni la optiunea ce am avut-o la un moment dat la dezbaterea mostenirii. Pe scurt : la moartea tatalui, eu si un frate am renuntat la dreptul nostru in favoarea unui alt frate - la acea vreme am inteles ca se punea in discutie numai casa, dar dupa moartea mamei la succesiunea ce s-a realizat s-au inclus toate bunurile - casa si pamantul, iar repartizarea cotelor s-a facut conform primului certificat. Am semnat certificatul de mostenitor in acest fel, durerea pierderii ambilor parinti relativ repede unul dupa altul si buna credinta ne-a impiedecat sa vedem rezultatele viitoare. Acum am vrea pamantul sa fie impartit la 3, dar fratele in favoarea caruia am cedat nu este de acord.
Care ar fi caile de urmat daca totusi nu vrea sa mearga la notar sa facem intelegerea?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: hr , utilizator 14:47, 4 Mai 2012
Cu tot respectul, se spune mai sus "dupa moartea mamei la succesiunea ce s-a realizat s-au inclus toate bunurile - casa si pamantul, iar repartizarea cotelor s-a facut conform primului certificat." Eu asa inteleg...

repartizarea cotelor dupa primul certificat are in vedere repartizarea bunurilor in functie de cotele celor doi soti (1/2 teren si 1/2 casa ) , mai jos de mesajul principal a mentionat ca a renuntat doar la sucecs tatalui
Am renuntat la mostenirea dupa tata si avem cota parte dupa mama ( am facut dezbaterea si dupa mama, pe care am acceptat-o)

astfel ca fratele care nu a renuntat are o cota mai mare atat pentru teren cat si pentru casa , iar ceilalti doi doresc cota egala teren in schimbul casei care va ramane in intregime celuilalt
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
Cab.Av.Doroiman Camelia, Avocat
Da, asa este cum bine a inteles Dra Avocat. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de proprietate! buna ziua, tatal meu impreuna cu fratii ... Amalia222 Amalia222 Certificat de proprietate! Buna ziua, tatal meu impreuna cu fratii lui sunt mostenitorii bunicului meu, el era proprietarul unei case si a unei suprafete de ... (vezi toată discuția)
Succesiune nicoleta321 nicoleta321 Dupa decesul tatalui din 1977 cei 2 frati ai mei au cedat partea lor mie.Astfel am devenit mostenitorul cu acte in regula,eu si mama nostra.Dupa moartea mamei ... (vezi toată discuția)
Impartirea mostenirii typa typa suntem 3 surori,parintii decedati,avem un act de mostenire.Dupa moartea mamei sa facut succesiune iar cele 2 surori au cedat in favoarea mea.Dupa moartea ... (vezi toată discuția)