avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului daca lucrez si cu 4h/zi pe o perioada nedeterminata?

BUNA ZIUA,AS DORI CATEVA LAMURIRI IN PRIVINTA INDEMNIZATIEI PENTRU COPIL.
EU LUCREZ DIN 2008 LA O FIRMA CU 4 H,DIN FEBRUARIE 2012 AM INCEPUT SA LUCREZ CU 8 H,LA ACEEASI FIRMA.DACA RAMAN GRAVIDA IN LUNA MAI 2012 CELE 12 LUNI ANTERIOARE NASTERII S-AR IMPLINII IN FEBRUARIE 2012.AS FII ACOPERITA DIN PUNCT DE VEDERE LEGAL?SAU AR TREBUI SA RAMAN GRAVIDA IN IUNIE 2012? CHIAR NU SE TINE CONT DE PERIOADA LUCRATA ANTERIOR CU DOAR 4 H?
VA MULTUMESC.
O ZI BUNA .
MARIANA
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:21, 4 Mai 2012
1. Veti beneficia de indemnizatie pentru CCC chiar daca aveti CIM cu timp partial.

2. Conditia pusa de OUG 111/2010 este sa aveti venituri profesionale impozabile,in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului, fara a se preciza ca, in cazul CIM, sa lucrati cu timp normal sau partial.
VA MULTUMESC, DAR TOTUSI NU INTELEG DE CE CONTABILA FIRMEI A HOTARAT CA ESTE IMPERATIV SA LUCREZ CU 8 H(PENTRU A BENEFICIA DE INDEMNIZATIE) ASA SPUNE EA,(ADICA CE ROST ARE SA PLATESC MAI MULT LA STAT PT 8 H DACA ORICUM BENEFICIEZ DE INDEMNIZATIE SI CU 4 H(FIRMA ESTE ADMINISTRATA SI CONDUSA DE SOTUL MEU) LEGEA MENTIONATA POATE FII INTERPRETATA IN DIVERSE MODURI?
VA MULTUMESC ANTICIPAT.
SA AVETI O ZI BUNA .
1. - Este foarte simplu: legea are o singura interpretare dar contabila nu cunoaste legea.
- Nu inteleg cum poate sa hotarasca contabila in firma sotului dvs. (!?).
- Contabila sa-si vada de contabilitatea ei iar pentru astfel de probleme firma ar trebui sa angajeze sau sa consulte un specialist in resurse umane (inspector RU).

2. Va rog sa nu mai scrieti exclusiv cu majuscule, este obositor la citit si incalca si Regulamentul de postare pe forum.
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
va multumesc mult pentru raspunsuri.
va mai deranjez cu o intrebare legata de calculul indemnizatiei
la un program de 4h am salariul net de 400 ron si la un program de 8h am un salariu net de 800 ron. cum se calculeaza indemnizatia si la care din cele 2 variante de 4 h sau 8 h as fii incadrata in prevederile legii?
multumesc .
Se aduna veniturile nete pe cele 12 luni, indiferent de cuantumul lor si de timpul de munca, se imparte la 12 si se obtine indemnizatia pentru CCC (care nu poate fi mai mica de 600 lei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatia pentru concediul de crestere el copilului? loredanarusnac loredanarusnac Buna ziua. Am si eu mai multe nelamuriri si sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns. Sunt insarcinata in saptamana 33,data nasterii ar fi maxim 20 ianuarie,dar ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)
Pfa si indemnizatie Camelia20041988 Camelia20041988 Buna ziua, ma aflu intr-o situatie in care am nevoie de niste lamuriri daca se poate. lucrez de 2 ani si 8 luni intr o firma si mi s-a propus o modificare de ... (vezi toată discuția)