avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Activitate taximetrie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Activitate taximetrie

am o singura intrebare, urmeaza sa incep activitatea de taximetrist a unui particular
(PFA) problema este ca o sa dau cu aparatului de taxat cu (CUARTUL) de la bricheata sa inregistreze mai putin bani incasati pe aceea cursa , ce voi pati eu in cazul in care sunt oprit de cei de la primarie si vor constata ca am folosit aceasta metoda, mentionez ca eu nu voi fi angajat cu acte in regula ci asa la negru.

multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 15:36, 4 Mai 2012
Pai daca iti propui cu atata nonsalanta sa incalci niste legi, nu stiu daca mai este ceva de comentat. Oricum aceste incalcari pe care ti le propui sunt contraventii de la Codul muncii, codul fiscal, sau pot deveni infractiuni cu urmarile de rigoare. Sfatul meu ar fi sa renunti la aceste idei si sa intri in legalitate mai ales cu angajarea.
Legea 241 din 2005 privind evaziunea fiscala, la art. 9prevede urmatoarele –
"(1) Constituie infractiuni de evaziune fiscala si se pedepsesc cu inchisoare de la 2 ani la 8 ani si interzicerea unor drepturi urmatoarele fapte savarsite in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale:
a) ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile;
b) omisiunea, in tot sau in parte, a evidentierii, in actele contabile ori in alte documente legale, a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate;
c) evidentierea, in actele contabile sau in alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive;
d) alterarea, distrugerea sau ascunderea de acte contabile, memorii ale aparatelor de taxat ori de marcat electronice fiscale sau de alte mijloace de stocare a datelor;
e) executarea de evidente contabile duble, folosindu-se inscrisuri sau alte mijloace de stocare a datelor;
f) sustragerea de la efectuarea verificarilor financiare, fiscale sau vamale, prin nedeclararea, declararea fictiva ori declararea inexacta cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate;
g) substituirea, degradarea sau instrainarea de catre debitor ori de catre terte persoane a bunurilor sechestrate in conformitate cu prevederile Codului de procedura fiscala si ale Codului de procedura penala."
Riscati sanctiuni contraventionale foarte mari. Cititi legea nr. 38 din 2003 si veti afla ce obligatii aveti ca taximetrist.
Cu privire la munca la negru, nu aveti statut de salariat, in consecinta nu veti beneficia de nici un fel de asigurari sociale, iar angajatorul dvs. risca o amenda de 10.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala? dragonel dragonel O societate privata de instalatii, efectueaza o lucrare fara a incheia un contract de lucrari si fara a elibera chitanta corespunzatoare sumei primite, ... (vezi toată discuția)
Nedeclararea venitului Flavius07 Flavius07 Pe langa amenda de 500-1.000 lei ( Art. 219 (2) d. ) pentru nedeclararea venitului obtinut in 2012 din activitati independente (declaratia 201), ce alte ... (vezi toată discuția)
Plangerea penala - organul de urmarire penala competent cyan cyan In cazul in care se descopera faptul ca prin intermediul unor facturi falsificate se platesc echipamente care nu intra in societate unde se depune plangerea ... (vezi toată discuția)