avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comisie de disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comisie de disciplina

Buna ziua

Va scriu in speranta ca imi veti elucida "misterul".
Am fost convocata la o astel de comisie de cercetare disciplinara. Intrebarea mea este cine plateste deplasarea (sediul societatii este in alta localitate) pentru aceastca convocare? Mie normal mi s-ar parea ca cheltuielile efectuate cu deplasarea sa fie decontate de unitate.
Exista vreo lege in sensul acesta, ca delpasarile pentru comisia de cercetare disciplinara se face pe banii angajatului fara drept de decontare?
Sau acest aspect tine de regulamentul intern al societatii.

Astept raspus,
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:55, 5 Mai 2012
neprezentarea salariatului la convocare fara un motiv obiectiv dupa ce angajatorul l-a convocat pe salariat in scris precizandu-i obiectul, data ora si locul, da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea fara efectuarea cercetarii disiplinare.
Ori motivul obiectiv exista intrucat salariatul nu se poate deplasa la data, locul si ora unde a fost convocat deoarece nu are posibilitatea deplasarii intrucat l-a anuntat pe angajator de aceasta situatie in cererea formulata, prin urmare refuzul angajatorului de a nu-i raspunde pozitiv la cererea salariatului se poate traduce ca un refuz de a dispune efectuarea cercetarii disciplinare din partea angajatorului.
Este eronata sustinerea dvs, dupa parerea mea ...refuzul angajatorului de a nu-i raspunde pozitiv la cererea salariatului nu se poate traduce ca un refuz de a dispune efectuarea cercetarii disciplinare din partea angajatorului....

Imposibilitatea de prezentare poate constitui motiv de amanare a cercetarii disciplinare ...

Aici am vrut sa ajung. Pai daca se amana cercetarea disciplinara angajatorul risca sa incalce cu succes art. 252 alin. (1) si toata cercetarea ar fi de prisos, bineinteles in favoarea salariatului. Nustiu daca exista temei legal pentru suspendarea cercetarii disciplinare intrucat nu exista temei legal pentru suspendarea term. de 30 de zile prevazut la art de mai sus.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2012
ContSters250888, utilizator
De unde ati dedus dvs ca se incalca prevederile art.252 alin.1 C.mun.? ... eu as invoca art.49 alin.6 C.mun, in acest sens ...Din punctul de vedere al naturii juridice, termenul de 30 de zile este un termen de prescripţie, fiind susceptibil de întrerupere şi suspendare.
Cornel Vasile, Consilier juridic
pai din ce a spus doamna angajatorul nu i-a suspendat si contractul de munca iar doamna nu se afla in conceiu medical iar art. 49 alin. (6) nu face nicio referire cu privire la termenul de 30 de zile de la luarea la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare.
ContSters250888, utilizator

Alte discuții în legătură

Convocare la cercetare disciplinara curiosul1 curiosul1 am primit un convocator: <<sunteti invitat astazi la data locul ora,,,,pentru urmatoarele nereguli savarsite in perioada sep 2013 -febr ... (vezi toată discuția)
...30 de zile de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare... codulmuncii codulmuncii Dupa cum stiti interpretarea acestui art. 252 alin. (1) din codul muncii (pentru o practica unitara) se face dupa \'marele\' recurs in interesul legii care a ... (vezi toată discuția)
Baut la serviciu mirusaby mirusaby Un angajat a venit a doua oara baut la serviciu. Nu vrea sa sufle in etilotest sau in fiola ....colegii l-au vazut , iar in reg .Intern si in CCM scrie ca se ... (vezi toată discuția)