avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Functia de presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Functia de presedinte

M-am mutat din bloc iar fostii vecini doresc musai sa raman presedinte, pot ei vota acest lucru in AG, contrar legii 230? Pe mine nu m-ar deranja, insa... contracost de data asta;)
Cel mai recent răspuns: valitinu , utilizator 20:53, 16 Mai 2012
Nu puteti fi presedinte pentru ca nu mai sunteti membri al asociatiei, poate doar administrator
Conform art. 21 din legea nr. 230 / 2007 presedintele asociatiei de proprietari se desemneaza dintre membrii comitetului executiv ales de membrii proprietari la adunarea generala. Ori daca nu mai aveti calitateta de membru al asociatiei de proprietari nu puteti participa la adunarea generala decat ca simplu invitat.

Daca nu detineti calitatea de membru proprietar in condominiu,independent de vointa ex vecinilor nu puteti fi numit,conform norme in vigoare ,presedinte de asociatie de proprietari
valitinu a scris:

M-am mutat din bloc ...

Daca ati ramas proprietar al apartamentului, chiar daca v-ati mutat din bloc in sensul ca locuiti in alt loc, puteti sa fiti presedinte al asiociatiei de proprietari.
Daca sunteti proprietar a 20 de apartamente in 20 de asociatii diferite piuteti fi presedinte in toate cele 20 de asociatii.
Daca presedintele asociatiei locuieste in bloc dar propietari sunt parinti lui care sunt plecati la tara poate fi considerat ca este legal. Presedintele a fost ales de catre propietari dar cum propietari se mai schimba cei noi spun ca nu este legal. Mai am o intrebare; daca presedintele este angajat la Colterm poate fi considerat conflict de interese? El nu a fost deacord cu debransarile de la caldura si tot el a explicat la sedinta de anul trecut ca cei debransati trebuie sa faca redimensionarea instalatiei. De aici au sarit niste locatare[EDIT] ca el este angajatul Coltermului......Functia lui este preluata de vicepresedintele asociatiei care semneaza tot ca primarul. Asociatia nu are presedinte din august 2011 e normal?

Interventie moderator:
Daca veti mai folosi expresii licentioase va voi sterge intreg mesajul. Acesta este un forum unde se vorbeste civilizat.
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2012
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz mihai daniela 35 mihai daniela 35 am inaintat demisie fara preaviz in cond. art.79(8) Codul Muncii,iar managerul nu vrea sa-o aprobe, respectiv nu vrea sa-mi incheie cartea de munca cu ... (vezi toată discuția)
Asociatia de propietari, conducere viorel1977 viorel1977 o intrebare simpla va rog.locuiesc in bl.de 15 ani.ap apartine pe numele mamei.in care mama nu are adresa din CI in bl.propietari din acest bl. vor sa fiu ... (vezi toată discuția)
Este necesar ca presedintele asociatiei de proprietari sa locuiasca in blocul asociatiei? alertbrain alertbrain Presedintele asociatiei de proprietari nu mai locuieste in bloc de mai bine de 4 ani. [b]Este legal sa mai detina aceasta functie?[/b] Precizez ca nu se ... (vezi toată discuția)