avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de propietari, conducere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de propietari, conducere

o intrebare simpla va rog.locuiesc in bl.de 15 ani.ap apartine pe numele mamei.in care mama nu are adresa din CI in bl.propietari din acest bl. vor sa fiu vicepresedinte sau sa fac parte din menbri executivi.
se poate sa ocup o funtie in acest bl.mentionez ca adresa din CI.este in acest bloc de 15 ani
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:10, 25 August 2015
Conform dispozitii in vigoare pot fi numiti in structurile de reprezentare ale asociatiei de proprietari numai membrii proprietari,respectiv proprietarii care au incheiat acord de asociere cu asociatia de proprietari
Dvs ,daca nu sunteti proprietarul de drept al apartamentului nu puteti incheia acord de asociere,respectiv nu detineti calitatea de membru proprietar si legal nu puteti fi numit in functia de reprezentare asociatie de proprietari=vicepresedinte sau membru in comitetul executiv
L nr 230/2007
Art. 7
Înscrierea ulterioară în asociatia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenti
la adunarea generală de constituire se face la cererea scrisă a acestora, fără alte
formalităti.

Art. 9
(la data 21-Jan-2008 Art. 9 din capitolul III reglementat de Art. 12 din capitolul II din Norme
Metodologice din 2007 )
Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au dreptul să participe, cu drept de vot,
la adunarea generală a proprietarilor, să îşi înscrie candidatura, să candideze, să aleagă
şi să fie aleşi în structura organizatorică a asociatiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana în cauză trebuie să aibă capacitate deplină de exercitiu.

mutumesc de raspuns
.la mine in bl.e putin haos.sa va explic;
din 66 de apartamente 42 sant chiriasi si pe propietari nu ii intereseaza. 24 sant pe categorii.15 sant in varsta(60-70) si nu se baga si la fel nu ii intereseaza.
restul de 9 care mai santem tinem bl.dar nu santem propietari.parinti sant propietari.
administratorul nu este din bl.
din cei 9 care am ramas in comisia de cenzori nu vrea nimeni.(nu au studii).membri executivi,presedinte,facem noi.in acest caz noi santem in ilegalitate.
ce se imtampla daca in final nu se alege nici un presedinte,sau membri executivi,cenzori
mentionez ca am avut duminica adunare generala si au venit 7 propietari binenteles cei in varsta.acum se face reconvocarea pe data de 27.08.2015.daca nici atunci si nici la a treia reconvocare nu se alege nimeni ce facem.cu stima si respect
:flowersblue:
In cazul acesta e de preferat sa va alegeti un minim comitet executiv (3 membri) cu un presedinte, fie el si fiu de proprietar,si incepeti sa puneti lucrurile la punct.
Ca cenzor va puteti angaja unul extern, dar atentie, sa stie ce are de facut.

Cu o situatie ca a dv. garantat nu va va deranja nimeni, intreband daca presedintele asociatiei este trecut in acte ca proprietar.
Din doua rele, alegeti-o pe cea mai putin rea si functionati cat de cat organizat.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
Alegere presedinte timpuriu timpuriu candidatul pentru functia de presedinte al unei asociatii de propietari deja constituite , trebuie sa fie membru al comitetului executiv ( in legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)
Realegere comitet executiv? goby goby In martie 2014 am avut ad. gen de alegeri. Comitetul Executiv este format din trei persoane:presedinte, vicepresedinte , membru.Nr. membrilor in CE este de 3 ... (vezi toată discuția)