ma confrunt cu o problema si nu stiu cui sa ma adresez.....langa sat aproape de un rau am trei terenuri,in acelasi loc mai au terenuri inca vreo 6 proprietari....In urma cu 40 ani exista un drum de acces la aceste terenuri,dupa 1970(cand au fost inundatiile) cineva si-a extins terenul inchizand drumul pe o dist de 30m,si am fost obligati sa circulam pe un drum format pe malul apei,de vreo 3 ani drumul este impracticabil,deoarece apa a rupt acel drum,acuma suntem toti blocati si nu mai cultivam nimic din aceasta cauza....si deasemenea nu putem vinde daca vrem...pote fi obligata acea persoana care a inchis adevaratul drum sa il redeschida?
Inainte de a introduce cerere de chemare in judecata, trebuie verificate planurile parcelare la primarie, in care ar trebui sa figureze drumurile de acces.In baza acestor planuri, puteti solicita vecinului d-vs. sa respecte calea de acces.
multumesc mult,deci prima data trebuie sa merg la primarie...nu as vrea sa ajung in instanta...mentionez ca in acea zona nu a fost CAP ,drumul a fost inchis de peste 30 ani...el ar avea castig de cauza folosindu-se de uzucapiune?