avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute de trecere

ma confrunt cu o problema si nu stiu cui sa ma adresez.....langa sat aproape de un rau am trei terenuri,in acelasi loc mai au terenuri inca vreo 6 proprietari....In urma cu 40 ani exista un drum de acces la aceste terenuri,dupa 1970(cand au fost inundatiile) cineva si-a extins terenul inchizand drumul pe o dist de 30m,si am fost obligati sa circulam pe un drum format pe malul apei,de vreo 3 ani drumul este impracticabil,deoarece apa a rupt acel drum,acuma suntem toti blocati si nu mai cultivam nimic din aceasta cauza....si deasemenea nu putem vinde daca vrem...pote fi obligata acea persoana care a inchis adevaratul drum sa il redeschida?
Cel mai recent răspuns: dienusa , utilizator 08:44, 7 Mai 2012
Inainte de a introduce cerere de chemare in judecata, trebuie verificate planurile parcelare la primarie, in care ar trebui sa figureze drumurile de acces.In baza acestor planuri, puteti solicita vecinului d-vs. sa respecte calea de acces.
multumesc mult,deci prima data trebuie sa merg la primarie...nu as vrea sa ajung in instanta...mentionez ca in acea zona nu a fost CAP ,drumul a fost inchis de peste 30 ani...el ar avea castig de cauza folosindu-se de uzucapiune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate beneficia un bolnav imobilizat la pat de consult medical de specialitate Costianu Lenuta Costianu Lenuta INGRIJESC O BATRANA IMOBILIZATA LA PAT , A TREBUIT SA O DUC LA DOCTOR , SINGURA MODALITATE DE A O SCOATE DE ACOLO A FOST CU 112 ;A FOST DUSA LA URGENTA , ... (vezi toată discuția)
Drum de exploatare agricola teren intravilan???? florinmihai68_42 florinmihai68_42 am un teren care pe o latura are un drum marcat in acte ca DE.Ce fel de drum este acesta ?Poate fi trecut terenul in intravilan si obtine autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren din extravilan in intravilan ionut_mindroiu ionut_mindroiu Va rog sa imi dati cateva detalii despre cum as putea trece un teren extravilan in intravilan, pentru ca ulterior sa imi construiesc o ... (vezi toată discuția)