avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna ziua,
doresc cateva lamuriri cu privire la modalitatea de partajare a unor terenuri.
La data de 08.10.1996, tatalui meu si matusii mele (ambii decedati) li s-a emis un titlu de proprietate pentru o suprafata de 5 ha. Acest teren arabil este format din 8 parcele. In timpul vietii, cei doi si-au impartit in fapt parcelele, prin buna invoiala, fara insa a face vreun act in acest sens. In anul 2007, dorind sa rezolv problema mostenirii, primita de la tatal meu, m-am prezentat la notar, care a emis un certificat de mostenitor in care se mentioneaza ca bunuri imobile detinute de tatal meu 1/2 din cele 8 parcele teren arabil, neintabulat, iar ca mostenitor legal in cota de 1/1 sunt eu. Care ar fi modalitatea legala ca in urma partajarii acestor parcele sa-mi revina in proprietate numai suprafata de teren care a fost efectiv folosita de tatal meu. Mentionez ca nu imi convine sa am cate 1/2 din cele 8 parcele.
Pot dovedi cu un contract de arenda faptul ca tatal meu a folosit aceste terenuri.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Vanzare pamant - certificat de mostenitor Ionelll321 Ionelll321 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: strabunicul meu (tatal bunicului meu) a avut un titlu de proprietate pe o suprafata totala de 3 hectare, dupa ... (vezi toată discuția)
Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire yonutz1_22 yonutz1_22 Buna ziua, Va adresez o intrebare referitor la dezbaterea mostenirii bunicului meu care a decedat in data de 6 decembrie 2008. Mostenitorii sunt cei doi copii ... (vezi toată discuția)