avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

Buna ziua,
Va adresez o intrebare referitor la dezbaterea mostenirii bunicului meu care a decedat in data de 6 decembrie 2008. Mostenitorii sunt cei doi copii si bunica (sotia decedatului). Averea bunicului este compusa dintr-un apartament si 8 ha de pamant arabil. Pentru cele 8 ha de pamant bunica primeste subventii de la stat (renta viagera) pentru ca are varsta de peste 70 de ani si pamantul este dat in arenda.
Cum putem proceda pt ca impartirea bunurilor sa se produca conform legii dar totusi bunica sa beneficieze in continuare de acea subventie pentru toate cele 8 ha de teren, fara ca ceilalti 2 mostenitori sa renunte la partea lor de mostenire asupra terenului ?
Cel mai recent răspuns: Alina Musat , Avocat 20:19, 24 Iunie 2009
Normal , sotiei supravietuitoare ii revine o cota de 1/4 din mostenire , restul impartindu-se intre cei 2 copii. Pentru ca bunica sa beneficieze in continuare de acea suprafata de teren , copii pot renunta la aceea parte din mostenire in favoarea acesteia , iar copiii sa isi imparta apartamentul.
Singura solutie ca bunica sa beneficieze de subventie este aceea ca terenul arabil sa ramana in proprietatea bunicii....restul impartelii tine de intelegerea partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renta viagera? irina_p irina_p Bunica mea a vandut unui nepot o casa si terenul de langa ea prin act de vanzare cumparare. Bunica mea are dreptul la renta viagera pentru casa ... (vezi toată discuția)
Succesiune - mostenire CManole CManole Bunicul se casatoreste cu bunica, la inceputul anilor 40, casatorie din care ies doi copii, mama si fratele mamei, unchil B. Inainte de casatorie bunicul ... (vezi toată discuția)
Renta viagera iulliana iulliana in cazul incheierii unei rente viagere pentru un teren agricol arabil extravilan, dupa decesul proprietarului pamantului, copii mai pot mosteni pamantul, ori ... (vezi toată discuția)