avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals in inscrisuri sub semnatura privata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals in inscrisuri sub semnatura privata

Buna ziua
As dori sa stiu ce pedeapsa se poate primi pentru infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata . Mentionez ca persoana acuzata nu are antecedente penale si nu a mai fost cercetata penal pana acum. Se poate primi doar o amenda administrativa fara a se " pata " cazierul ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: valyungureanu , utilizator 15:48, 9 Mai 2012
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri !
Problema este putin mai delicata dar din anumite motive nu as dori sa o expun public. As prefera sa o detaliez in privat , daca cineva este dispus sa o citeasca in cateva randuri si sa-mi dea cateva idei.
Va multumesc !
In privat puteti plati un avocat si sa il consultati.
Se numeste consultatie juridica.

Daca cei de la politie v-au spus de amenda administrativa este posibil ca asa sa fie.

Exista insa si situatii in care politistul ii spune la om ca este bine daca recunoaste ca a talharit, ucis, etc... si apoi este arestat si condamnat penal.
Cei de la politie au spus asta dupa ce cel acuzat a fost cinstit si a recunoscut prin declaratie faptele de care a fost acuzat. Asadar nu vad niciun motiv ca cei de la politie sa-i fi spus asta ca sa-l faca sa recunoasca ceva.
Am sa va spun pe scurt despre ce e vorba : s-au comandat niste liste cu semnaturi pentru infiintarea unui partid politic . Aceste liste nu contineau date reale de identificare ale persoanelor. Listele au fost trimise in 3 transe la cei care l-au comandat pentru a fi verificate. S-a dat raspuns favorabil si s-a spus ca totul este OK .S-a facut o plangere la politie din parte unei persoane fizice care contesta aceste liste. Practic nu s-a urmarit pagubirea nimanui prin intocmirea acestor liste . Incadrarea faptei a fost cea pe care v-am spus-o mai sus.
Care ar fi sansele ca aceasta fapta sa aiba consecinte atat de grave incat sa “ pateze “ cazierul ? Considerati ca prin angajarea unui avocat in acest caz se poate schimba ceva ?
O situatie asemanatoare ,intrebarea mea este daca exista un termen anume pentru depunerea plingerii penale de cind am depistat folosirea falsului respectiv si instanta a dat o solutie gresita ,greseala care a fost modificata la curtea de apel cind am depus dovezi care am demonstrat falsul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pentru fals ganj ganj buna,as avea si eu o intrebare... imi spuneti va rog ce pedeapsa se poate primi pt semnatura falsa???? in urma cu 2 ani eu si cateva persoane aduceam masini ... (vezi toată discuția)
Legea penala mai favorabila art5 codul penal czs czs Buna ziua Doresc un raspuns la urmatorea speta: -pentru fapte petrecute in cursul anului 2011,si aflate inca in stadiul de Cercetare Penala se aplica legea ... (vezi toată discuția)
Falsificarea unui inscris sub semnatura privata cristian x cristian x In urma ca cca. 2 ani am infiintat o firma intr-un mod nu tocmai legal, mai exact am semnat eu in locul vecinilor, parintilor si al administratorului de ... (vezi toată discuția)