avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte vanzare-cumparare apartament bunica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte vanzare-cumparare apartament bunica

Buna ziua, problema este urmatoarea: bunica (din partea mamei) doreste sa-mi lase apartamentul pe care il detine, dar in acelasi timp e hotarata sa nu dea nimic celor doua fiice ale sale (pe care nu le intereseaza decat acest apartament, nicidecum soarta bunicii).
Deoarece nu sunt in relatii prea bune cu mama (mi-a pus in vedere sa parasesc casa, impreuna cu sotia si copilul), iar matusa mea este recunoscuta ca "procesomana", va rog sa-mi spuneti daca se poate face un act de vanzare-cumparare (la care sa platesc chetuielile), fara nici un fel de clauza (in ideea de a nu avea ce sa conteste cele doua surori) si in care eu sa platesc suma din contract (acesti bani fiind luati printr-un credit bancar de nevoi personale -o parte-, cealalta avand-o deja). Bineinteles, acesti bani ii voi investi in altceva, intre timp (pana la moartea bunicii) adunand dovezi de cheltuire a banilor, pt intretinerea bunicii.
La moartea bunicii (pe care o voi intretine si fara sa-mi dea nimic, pt ca sunt singurul care ii deschide usa), sigur se va contesta acest act (dar daca detin dovada de plata, cred ca nu prea au ce face).
Va rog sa-mi spuneti daca gresesc in rationament si ce altceva se poate face? Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2012
alexcs_1, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexcs_1 , utilizator 10:55, 8 Mai 2012
Acesti bani se pot da, se pot pune intr-un cont, acel cont golindu-se pe masura nevoilor curente, dovezi fiind chitante in acest sens.
Normal, bunica dvs poate dispune de bani asa cum dispune de imobil.
Chiar daca ar lichida acel cont la banca a doua zi? Nu are incredere in banci. M-a uimit ieri, aratandu-mi sume de bani pe care le tine in casa (bani adunati pt inmormantare, actele mormantului si taxele ce trebuie platite - e catolica si se rascumpara la 7 ani mormantul-, bani de rezerva), desi mi se pare periculos.
Daca exista suspiciuni de cheltuire a acestor bani (ma refer la banii scosi din contul in care vars banii de cumparare), ma pot ataca in instanta cele doua fiice? (desi eu am recomandat adunarea chitantelor, care se vor aduna la gamada la un moment dat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze in acte de donatie sau de vanzare cumparare Alina89 Alina89 Buna ziua! Am o nelamurire. O familie de batrani vor sa ne lase mostenire (mie si sotului meu) dupa moartea lor un apartamen, cu clauza de ingrijire. Acest ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere ContSters306063 ContSters306063 Buna ziua! Am facut un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere cu tataI meu.Intrebarile mele sunt- ce fac in momentul decesului?Trebuie sa merg ... (vezi toată discuția)
Succesiune diana_78 diana_78 Buna ziua. Mi-ar fi de folos daca m-ar putea ajuta cineva in legatura cu problema mea. Bunicul meu a decedat acum 3 ani, in viata ramanand doar bunica. Nu s-a ... (vezi toată discuția)