avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale

am o intrebare:mi-am depus lichidarea la zi fiind nevoit sa plec din firma in care am lucrat fara preaviz...ce drepturi salariale mai imi revin?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:45, 7 Mai 2012
Daca incetarea c.i.m. se face fara preaviz, atunci angajatorul este obligat sa va plateasca salariul aferent perioadei lucrate pana la data incetarii c.i.m. ...

De asemenea, zilele de Co neefectuate se vor compensa in bani la data incetarii c.i.m.
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
l-am contactat telefonic pe angajator si am incercat sa discut cu el.Mi s-a spus ca nu voi mai vedea absolut nici un ban din buzunarul lui dat fiind faptul ca nu am stat in preaviz..Vreau sa va intreb,e indreptatit legal sa faca asta?Tin sa mentionez ca nu am primit nici avansul din salariu pe luna respectiva,si nu am primit niciodata nici un stat de plata din toate semnate de mine.
Nu este indreptatit la asa ceva .. in cazul in care nu va achita drepturile salariale puteti sa sesizati ITM-ul si, in acelasi timp, sa-l actionati in instanta pe fostul angajator...

Atunci salariul cum il primeati daca nu ati semnat sta de plata?
am semnat,doar ca nu am primit nici un stat de plata. Si daca o sa reusesc sa il conving,angajatorul trebuie sa imi plateasca si "cele 2 saptamani neplatite de la inceputul contractului" care se presupune ca se retin ca si garantie?
Ce ati semnat daca nu stat de plata?

Nu se retin 2 sapt de munca ca si garantie ... garantie se opreste in cuantum de 1/10 din salariul tarifar lunar, conform Legii nr.22/1969.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariului preferfaranume preferfaranume Buna ziua, am 17 ani si am niste intrebari.Deci , lucrez la un local, sunt angajat de pe data de 2 iulie, eu lucrez o zi cu o zi(16 ore pe zi) , in contract ... (vezi toată discuția)
Plata drepturi salariale dupa incetarea contractului de munca jmihai jmihai Buna ziua, contractul individual de munca a fost incheiat in data de 04.04.2016,acesta a incetat in data de 11.10.2016. Mentionez ca plata salariului stipulata ... (vezi toată discuția)
Neplata salariu preferfaranume preferfaranume Deci. Daca sunt angajat de 20 de zile si vreau sa demisionez, as avea posibilitatea sa primesc vreun ban? ( mai ales ca pe contract scria 2ore/zi si eu lucram ... (vezi toată discuția)