avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... retrocedare terenuri
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

retrocedare terenuri

am decoperit ca tatal meu care este decedat a avut un teren pentru care nu a facut nici un demers pentru obtinerea lui in acel " timp limita" am reusit sa descopar care sunt vecinatatile, am descoperit niste acte pe care primaria si arhiva nationala de stat mi le-au furnizat am facut si o cerere la primarie pentru retrocedarea terenului dar cei din primarie nu au vrut sa mi-l acorde pe motiv caam depasit termenul dat pt retrocedare.intrebarea mea este daca stie cinevaceva in acest sens si daca s-a mai dat vreo lege privind retrocedarea acestor terenuri. cineva mi-a spus ca e posibil sa se fi dat ceva in acest sens. va rog ajutati-ma
Cel mai recent răspuns: aurora19 , utilizator 20:35, 3 Aprilie 2015
Ultima zi in care puteau fi formulate cereri in termen legal a fost 30.11.2005 (legea nr. 247/2005). Singura varianta ar fi instanta de judecata, insa in lipsa unei cereri prealabile formulate in termen la comisia locala de fund funciar, sansele de a va fi admisa o actiune in revendicare imobiliara sunt foarte mici.
va multumesc mult. am auzit ca ar fi in discutie in parlament,o lege impusa de catre uniunea europeana privind dreptul de proprietate... sau ceva asemanator. nu ma pricep ...
Ma intereseaza si pe mine acest subiect ! ma aflu intr-o situatie asemanatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare cesna1001 cesna1001 am depus prea tarziu o cerere de retrocedare a unui teren extraviran la primarie,aceasta mia invocat legea 247/2005 (primaria mai are teren la dispozitie)ce ... (vezi toată discuția)
Retrocedare terenuri marinescu112233 marinescu112233 Buna ziua.Bunicii nostei au avut 40 ha teren si noi nu am facut cerere numai pe 10 ha.Ar mai fi vreo posibilitate sa recuperam restul de 30 ha teren? (vezi toată discuția)
Retrocedari cicidaniela cicidaniela buna ziua mai este posibil sa facem cerere de retrocedare pamant sau casa? multumesc. (vezi toată discuția)