avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare

am depus prea tarziu o cerere de retrocedare a unui teren extraviran la primarie,aceasta mia invocat legea 247/2005 (primaria mai are teren la dispozitie)ce modalitati as mai putea avea sa primesc terenul?
Cel mai recent răspuns: Cabinet Avocat Salageanu Elena , Avocat 18:12, 6 Decembrie 2009
.Cine satapaneste acest teren la momentul asta, ma refer la terenul a carei retrocedare ati cerut-o .Pe vechiul amplasament inteleg ca i-a fost reconstituit dr de propr altcuiva.
in zona noastra a fost vie si toata lunea din sat a avut 3-4 ha ,si colectivizarea a luat tot,si atunci la primarie sa facut o comisie de reconstituire a dreptului de proprietate,aproape toata lumea a primit terenul care la avut,numa ca eu am depasit termenul legal de depunere a cereri de restituirea terenului. Aici la noi prea putini au luat vechiul amplasament,dar asta nu a fost o problema. Primaria mi-a respins cererea invocand legea 247/2005
Si a avut, din pacate, dreptate. Ultima zi in care se puteau depune cereri de reconstituire a dreptului de proprietate, in baza legii 247/2005, a fost 30.11.2005. Ca varianta "ocolitoare", puteti incerca o actiune in revendicare imobiliara in instanta, cu rezerva ca astfel de actiuni, in care nu se dovedeste si depunerea in termen legal a unei cereri la comisia locala competenta, se cam resping, ca neintemeiate...
Eu am mai incercat o varianta care a mers, si anume act in constatarea dr de propr , invocand uzucapiunea de 10-20 ani, avand ca jus-titlu actul prin care antedecesorii mei au dobandit terenul, dar am stap din '91 incoace acest teren pe vechiul amplasament , indeplinind toate cerintele uzucapiunii. Asta este motivul pt care am intrebat de amplasament.Era o varianta, insa daca nu ati stap de atunci nu puteti merge pe asta, in termen nu mai sunteti, nu vad cum am putea cere sa fiti repus in termen....Sa mai citim legea si sa ne mai gandim...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e procedura (etapele) de la aprobarea retrocedarii la punerea in psosesie? Balaurul Balaurul Pe legea 247/2005, in zona colinară necooperativizată am solicitat retrocedarea in natura, pe vechile amplasamente, a 30 HA teren agricol. Dupa multe ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Cum se poate obtine Titlu de proprietate in speta: x foloseste fara acte un teren din 1920. Dupa deces, din 1940 succesorii folosesc terenul tot ... (vezi toată discuția)
Retrocedare terenuri marilena georgescu marilena georgescu am decoperit ca tatal meu care este decedat a avut un teren pentru care nu a facut nici un demers pentru obtinerea lui in acel \" timp limita\" am reusit ... (vezi toată discuția)