avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită apartament cumparat la licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

apartament cumparat la licitatie

Buna ziua, am cumparat un apartament la licitatie pe data de 24 aprilie, am fost singurul licitator deoarece au mai fost si alte licitatii inainte de a participa eu. Am bagat banii pe apartament in aceeasi zi deoarece trebuia sa ma intorc a doua zi la munca in germania. Saptamana trecuta asta insemnand la 8 zile dupa aceea am aflat ca executorul a dat apartamentul la debitor si mia bagat banii inapoi in contul meu. Spunetimi va rog daca a procedat corect deoarece totul a fost in ordine inclusiv am bagat avansul de 10% din valoarea lui inainte. Deci mai exact eu am fost o mascota in licitatia respectiva sau mai bine zis o sperietoare pentru debitor ca sa aduca banii. Acum as vrea sa merg in tara si sai dau in judecata pot face treaba asta??? Va rog sa-mi spuneti daca mai am vreo sansa sa recuperez apartamentul. desi in citatie scrie clar ca debitorul nu are voie sa liciteze, nici el nici prin alte persoane. Si totul sa petrecut dupa plecarea mea la munca. Eu merg in tara pe 8 iunie pot sai actionez in judecata??? Va multumesc!!
Articolul 523 din cpc prevede

(1)În tot cursul executării silite asupra bunurilor imobile, debitorul sau altă persoană interesată poate obţine desfiinţarea măsurilor asigurătorii sau de executare, consemnând la dispoziţia creditorului urmăritor întreaga valoare a creanţei, cu toate accesoriile şi cheltuielile de executare.

(2)Dispoziţiile art. 428 alin. (2)-(4) se aplică în mod corespunzător.

(3)În cazul în care cererea este admisă, instanţa, cu acordul debitorului, va dispune şi eliberarea sumei în mâinile creditorului. Si eu am fost in asemenea situatie ca si d-voastra si se pare ca legea e de partea debitorului.

Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita nico_n nico_n Buna ziua, Am cateva intrebari. Am apartamentul in executare silita din cauza unui imprumut la banca. Vreau sa vand ap sa inapoiez banii pt stingerea ... (vezi toată discuția)
Cerere de suspendare a executarii silite imobiliare Justitiarul711 Justitiarul711 Am depus o oferta de participare la o licitatie in vederea achizitionarii unei locuinte. La data la care urma sa se tina licitatia am fost informat de executor ... (vezi toată discuția)
Plata creantei dupa vanzarea la licitatie a imobilului Bobonex Bobonex Vreau sa intreb si eu daca este posibil ca dupa vanzarea la licitatie a unui imobil(in cadrul executarii silite imobiliare), insa pana la emiterea actului de ... (vezi toată discuția)