avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina fara talon si asigurare RCA. Daune
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina fara talon si asigurare RCA. Daune

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: X a cumparat in leasing o masina de la o firma de leasing.
Masina este deci proprietatea firmei, X avand folosinta si posesia. Dupa ce s-a achitat toata suma prevazuta in contract, X nu a mai facut actele pentru masina (talon etc) pentru a deveni proprietarul masinii. De asemenea, nici RCA nu a incheiat.
La un moment dat X i-a imprumutat spre folosinta masina lui Y. Acesta, conducand pe drum public, a acrosat un parapet, provocand daune masinii (zgariata, putin tabla indoita la o aripa).
Y a primit de la politie amenda pentru ca nu avea talon si RCA.
Acum X, posesorul masinii, doreste sa fie despagubit de Y pentru prejudiciu.
Intrebare: Este indreptatit X sa faca acest lucru, avand in vedere ca masina este in continuare proprietatea firmei de leasing?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 08:24, 8 Mai 2012
are nevoie de imputernicire din partea firmei de leasing ptr a demara atit procedurile judiciara cit si ptr a contracta reparatia masinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil sa fiu citat ca intervenient fortat intr-un proces in legatura cu polita rca? ClydeS ClydeS Lucrurile stau in felul urmator : -X avand RCA imprumuta masina lui Y care comite un accident lovindu-l pe Z avand CASCO ; -acum, asiguratorul CASCO lui Z ... (vezi toată discuția)
Accident Iulyan85 Iulyan85 problema sta cam asa:i-am lovit masina unui vecin .indoita putin tabla in spate.el mi-a zis sa-i dau o suma de bani ca o repara el si sa nu mai implicam ... (vezi toată discuția)
Asigurare bogdan_leonard bogdan_leonard salut,zilele trecute am lasat masina in parcare si la scurt timp a venit un domn la sediul unde muncesc ca sa-mi spuna ca mi-a busit masina. a doua zi am facut ... (vezi toată discuția)