avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna

instanta a stabilit ca exercitarea drepturilor parintesti sa fie facuta de ambii parinti dar copilul sa locuiasca la domiciliul mamei.La data pronuntarii divortului eu(mama copilului)aveam domiciliul in tara,acum m-am mutat in UK,vreau sa stiu dc mai am nevoie de procura pt a scoate copilul din tara din moment ce eu fac dovada de domiciliu in UK.
VA MULTUMESC!
V-am spus sa intrebati autoritatile de la frontiera de stat.
Este necesar sa vada si hotararea pronuntata de instanta de judecata.
Le puteti adresa o cerere in scris si sa le atasati alaturat hotararea legalizata pronuntata de instanta.
Este recomandabil sa procedati asa pentru ca atunci cand veti merge la avocat ( daca veti ajunge) avocatul sa stie exact care este problema daca exista vreo problema, evident.
Instantele au pronuntat tot felul de hotarari in ultimul timp si de aceea poate exista o anumita confuzie.
am trimis un mail Politiei de Frontiera la care nu am pemit nici un raspuns,in paralel am vb cu un avocat care mi-a spus ca trebuie sa deschidem o actiune in instanta de unde sa obtinem o hotarare judecatoreasca prin care sa pot scoate copilul din tara fara acordul tatalui,pt asta trebuie un act de-al meu prin care sa arate domiciliu meu actual in Anglia
nu stiu ce sanse de a obtine hotararea avem.....as mai fii vrut parerea unui alt avocat
Doamna, si eu am trimis mail la politia de Frontiera , in ianuarie a.c. si mi-au raspuns in 2 zile.
In principiu, cu autoritatea parinteasca comuna, nu se permite iesirea minorului din tara fara acordul parintelui nerezident, se solicita art. 398 Cod Civil- autoritate parinteasca unica.
Insa exista anumite hotarari ale instantelor-descrise aici, pe forum-care permit iesirea parintelui rezident din tara cu minorul in perioada cand parintele nerezident NU are program de vizita.

Ceea ce v-a spus acel avocat este cat de poate de corect si, cred eu, singura modalitate legala de a va stabili cu minorul unde doriti.
Demonstrati in instanta ca interesul superior al minorului este sa-i oferiti conditii mai bune in acea tara decat puteti sa-i oferiti in Romania, ca acolo aveti mai mult timp la dispozitie sa va ocupati de copil si aveti venituri mai mari, putand sa-i creati conditii optime de crestere si dezvoltare.
Scopul procesului este obtinerea suplinirii semnaturii parintelui nerezident.
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
Martonze, utilizator
Suplinirea semnaturii tatalui nu este chiar usor de facut...
Daca tatal isi angajeaza avocat priceput se va respinge ca inadmisibila actiunea...

Eu ma refeream la un proces cu autoritatea vamala.
Este o problema de gresita interpretare din partea lor,dupa parerea mea...
proces cu autoritatea vamala?imi pare rau ....nu inteleg.....

Alte discuții în legătură

Schimbarea domiciliului in afara tarii impreuna cu minor diana lazar diana lazar Buna seara, Am divortat in urma cu 5 ani si prin hotararea de divort copilul, atunci in varsta de 6 ani, mi-a fost incredintat (custodie unica). Am primit o ... (vezi toată discuția)
Custodie minor micky10 micky10 buna ziua. as avea si eu nevoie de niste sfaturi.sunt divortada din anul 2012.la divort custodia minorului in varsta de 6 ani mi-a fost incrdedintata ... (vezi toată discuția)
Conditii iesire din tara cu minor camy29 camy29 daca sunt divortata de sotul meu iar legea mia dat mie copilul pentru ca nu sa prezentat la divort pot iesi cu copilul din tara fara acordul lui? (vezi toată discuția)