avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata cu ora
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata cu ora

Unui profesor incadrat cu norma de baza in invatamant 18 ore dar care mai are 2 ore suplimentare, atunci cand este in concediu de odihna, are dreptul la plata orelor suplimentare efectuate?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 16:52, 9 Mai 2012
In sectorul bugetar, potrivit Legi nr.283/2011, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere, precum şi munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzător. - art.7 alin.1
@lilipapiu

Ordinul Nr. 5.559/2011 de aprobare a Normelor metodologice privind efectuarea concediului de odihna al personalului didactic din invatamant,precizeaza la art.5:

Art. 5
Cadrele didactice în activitate care desfăşoară şi activitate în regim de plată cu ora au dreptul la concediul de odihnă plătit numai pentru funcţia de bază, pentru care s-a încheiat contractul de muncă.

Deci,co platit se acorda numai pt. norma didactica de baza de 18 ore,nu si pt. orele suplimentare,adica cele prestate in regim de plata cu ora.
Cred ca acest aspect va interesa pe dvs.exprimarea este putin ambigua.
Nu am fost inteleasa.
Liceul nostru are urmatoarea structura: clase (invatamant de masa platit de la consiliul local) si club sportiv scolar (invatamant conex platit de la MECTS). Am un cadru didactic cu norma de baza 18 ore la clase dar mai are aprobare de la ISJ pentru 9 ore pe saptamana plata cu ora la clubul sportiv scolar. Profesorul si-a facut cerere de concediu de odihna pentru 9 zile in luna aprilie deci l-am platit 11 zile in activitate si 9 in concediu de odihna (elevii de la clase fiind in vacanta).
D-l prof. a avut insa activitate la clubul sportiv scolar toata luna (9 oreplata cu ora pe sapt.)
Intrebarea mea este daca legal pot sa-l platesc 9 ore x 4 saptamani (20 zile lucratoare) chiar daca a fost in concediu de odihna 9 zile.
Nu are cum sa fie platit atata timp cat a fost in CO ....
@lilipapiu,


Profesorul lucreaza cu un cumul,norma de baza ,18 ore,cu contract de munca,si respectiv 9ore/saptamanal prin plata cu ora la club.
Pt. activitatea pe baza de cim, pe luna aprilie a fost platit 9 zile in co si 11zile lucrate.
Pt. activitatea de la club,prestata prin plata cu ora,nu a beneficiat de co platit,deci il veti plati pt. cele 9orex4 saptamani,chiar daca la activitatea de baza a figurat in co cele 9 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cu ora la invatatori ana500 ana500 Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine intro problema. Lucrez in invatamant si am un cadru didactic ( un invatator) care are peste 25 de ani vechime si gradul ... (vezi toată discuția)
Plata cu ora catalina77 catalina77 Buna ziua. As dori sa stiu si eu, daca se poate, pentru plata cu ora se intocmeste contract individual de munca? Din Legea 1/2011 nu se intelege acest lucru. ... (vezi toată discuția)