avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... grad de rudenie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

grad de rudenie

buna ziua! va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie. Daca tatal care se recasatoreste a doua oara are o fetita, iar sotia cu care se casatoreste are si ea la randul ei o fetita din prima casatorie exista vreun grad de rudenie intre cele doua fetite?
Cel mai recent răspuns: romeliag , utilizator 07:28, 9 Mai 2012
daca fetita barbatului e din prima casatorie fara a fi rude cu a doua sotie atunci fetitele sunt surori vitrege precum tatal va fi tata vitreg pt fetita sotiei si sotia va fi mama vitrega pt fetita sotului.
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2012
monyaur, utilizator
Nu exista niciun grad de rudenie intre cele doua fetite ...sunt surori vitrege ..
Surori vitrege? Cum asta? Daca nu au nici un parinte comun cele doua fete nu sunt nici macar surori vitrege. nu exista nici un grad de rudenie intre fete.
NU EXISTA GRAD DE RUDENIE.NU SUNT SURORII NICI MACAR VITREGE.DOAR IN VOCABULARUL POPULAR SUNT SURORII,DAR LEGAL-NU SUNT.
Va multumesc frumos. Asa credeam si eu, pentru ca m-am uitat in codul familiei la grade de rudenie si nu am gasit ceva care sa confirme faptul ca ar fi surori vitrege. Este foarte bine si linistitor faptul ca poti primi ajutor de la echipa voastra. Va felicit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire frate vitreg Mirela09 Mirela09 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca o persoana a decedat si a ramas un imobil mostenire, care sunt cotele parti ce revin ... (vezi toată discuția)
Gradul de rudenie ContSters40598 ContSters40598 Ce grad de rudienie are sora bunicii mele? Gradul III de rudenie? Hmmm..am cam uitat cum e cu astea..si ma doare tare la audirea unor martori! Multam!:coffee: (vezi toată discuția)
Legatura de rudenie dintre mama si fiul sau din aceasta ,,speta,, celebra ! Valentin Geapana Valentin Geapana Buna ziua ! Iata ce ii canta o mama fiului sau pe care il legana: ,,Nani, nani, fiu din fii, tatal tau mi-e tata mie, iar eu lui ii sunt sotie ... (vezi toată discuția)