avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vanzare-cumparare imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vanzare-cumparare imobil

Acum 2 luni am semnat un contract de vanzare-cumparare la notar, eu in calitate de cumparator. Nu il am la indemana in acest moment, astfel ca astept lamuriri documentate dpdv juridic din partea voastra. Intrucat acum 18 luni s-a efectuat o lucrare de izolare termica a intregului bloc, se presupune ca la semnarea contractului de vanzare-cumparare dintre mine si vanzator, am preluat automat si taxa lunara care vine in plus fata de cheltuielile de la intretinere, taxa care din cate am inteles de la fostul proprietar mai trebuie platita inca 3 ani de acum inainte ? Nu de alta, insa e vorba de vreo 50 lei pe luna.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:23, 17 Mai 2012
Mie imi pare la o prima vedere ca dvs. veti achita acesti bani.
Poate ca ar fi anumite aspecte de analizat dar greu de spus daca ati scapa...
Alexis_Tease a scris:
... se presupune ca la semnarea contractului de vanzare-cumparare dintre mine si vanzator, am preluat automat si taxa lunara ...

Cum adica "se presupune"!? Ori ati preluat aceasta datorie, ori nu ati preluat-o, in functie de intelegea cu fostul proprietar, in functie de intelegerea cu asociatia...
Ati stiut, ati acceptat, ati avut-o in vedere la stabilirea pretului achitat la cumpare sau ati aflat de aceasta dupa cumparare?

in contractul de vanzare-cumparare nu este stipulat nicaieri aspectul asta. aflasem verbal inainte ca va fi aceasta taxa lunara in plus la intretinere de la fostul proprietar insa nu apare nicaieri in forma scrisa. daca el semna ca vrea lift langa usa ca plateste lunar, eu plateam in continuare dupa ce el se muta de aici ? [EDIT]
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
elga50, moderator
Daca cumparand apartamentul si fiind informata despre acest lift, acceptati acest lucru, da, plateati liftul de langa usa.
In contractul de v/c este scris intotdeauna pretul apartamentului, nu si ce cheltuieli are de gand sa faca asociatia de proprietari in condominiu sau ce rate suporta proprietarul apartamentului la cheltuielile condominiului.
Ati acceptat sa cumparati apartamentul, fiind informata de vechiul proprietar ce urmeaza sa platiti la asociatie. Deci el s-a purtat corect cu dv. V-a informat. Puteati refuza sa cumparati, daca nu va convenea aceasta cheltuiala in plus.

Contractul de v/c a stabilit o relatie vanzator-cumparator. Ratele cu reabilitarea sunt o relatie intre proprietarul care locuieste in apartament si asociatia condominiului in care locuieste.
Intamplator in cazul dv. s-a schimbat proprietarul, iar rata trebuie platita in continuare indiferent ca proprietarul se cheama Ionescu sau Popescu.

Interventie moderator
V-am editat mesajul in partea in care incercati sa-l jigniti pe cel care tocmai v-a dat un raspuns echilibrat.
Am nevoie de articole din codul civil nu explicatii de genul acesta. este vreun moderator sau utilizator capabil de acest lucru ? nu stiu ce ti s-a parut ca am jignit. ma rog, am observat ca aici pe forum va comportati voi moderatorii ca pe pagina lui gadea.

Alte discuții în legătură

Datorii apartament prima casa Eveyn Eveyn Buna ziua! Am achizitionat de curand un apartament prin programul Prima Casa. Ne-am mutat in el de 2 saptamani si ceva. Proprietarii au fost draguti si ... (vezi toată discuția)
Blocare acces spatiu comun subteran crvtec2 crvtec2 Buna ziua, asociatia de proprietari monteaza usa garaj subteran cu sms pentru care platesc si cei fara loc de parcare. Accesul auto in subteran este ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu o asociatie de propietari paulica_67 paulica_67 detin un spatiu comercial situat la parterul unui bloc. spatiul are intrare separata si anume print-o usa care nu tine de bloc si nu are de-a face cu intrarea ... (vezi toată discuția)