avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... litigiu cu o asociatie de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

litigiu cu o asociatie de propietari

detin un spatiu comercial situat la parterul unui bloc. spatiul are intrare separata si anume print-o usa care nu tine de bloc si nu are de-a face cu intrarea blocului. pentru gunoiul menajer detin un contract cu firma locala de salubritate iar apa este oprita ,iluminatul de pe casa scarii nu il folosesc. curatenia in fata magazinului mi-o efectuez personal si totusi asociatia de propietari imi percepe o taxa lunara. am vorbit cu administratorul, recunoaste ca ei nu presteaza nimic catre mine dar refuza sa-mi anuleze taxa spunand ca astfel s-ar creea un precedent.de asemenea mai am un apartament pe care in detin pe persoana fizica , nu locuieste nimeni in el dar mi-i se percep taxe pentru o persoana,ajungand in situatia comica in care am platit mai mult curentul de pe casa scarii decat intretinerea . este corect?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:22, 24 Iunie 2012
1-Daca spatiul in cauza este racordat la bransamentele condominiului este temeinica impunerea asociatiei de proprietari pentru ca in caz de necesitate dvs beneficiati de partea comuna care deserveste intreg condominiul
2-Daca apartamentul nu este locuit ,este necesar sa comunicati oficial presedintele asociatiei de proprietari,astfel incat sa va fie impuse strict c/v parti comune,care se achita indiferent daca imobilul este locuit sau nu
Impunerea la calculul cotelor de plata cote intretinere de numar de persoane,este abuziva in conditiile in care asociatia de proprietari este oficial informata ca apartamentul nu este locuit
@paulica_67
Ce inseamna ca platiti taxa pentru magazin si pentru apartament?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
elga50, moderator
plata intretinerii lunare,asta in cazul ca blocul este debransat de la caldura, apa si gunoiul se plateste la o companie separata, iar intretinerea se traduce prin plata femeii de servici si a administratorului
Si reparatiile diverselor parti ale proprietatii comune unde se platesc?
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2012
elga50, moderator
paulica_67 a scris:

detin un spatiu comercial situat la parterul unui bloc. spatiul are intrare separata si anume print-o usa care nu tine de bloc si nu are de-a face cu intrarea blocului.

Acest spatiu a fost initial apartament cu intrare prin casa scarii ori a fost din constructie spatiu comercial cu intrare separata...?
In cazul in care a fost apartament..., conform legii sunteti obligat sa participati la cheltuieli ca oricare alt apartament asemanator de pe scara respectiva. Faptul ca ati renuntat la accesul in casa scarii, ati renuntat la folosirea acelei parti comune, nu va scuteste de la plata cotelor de intretinere.

Dar, tot conform legislatiei, asa cum prevede HG 1588/2007 in art 37, incheiati o conventie cu asociatia de proprietari (presedinte, administrator) si stabiliti de comun acord care sunt obligatiile dumneavoastra catre asociatie. Pot fi stabilite unele obligatii mai mici (de exemplu iluminatul casei scarii, lift...), unele egale cu ale celorlati (toate cheltuielile administrative, salariale, cu reparatiile..) si unele suplimentare fata de ale proprietarilor de apartamente (chirie firma luminoasa, intretinere exterioara...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere ascensor pentru garaje si spatiu comercial olticris olticris La parterul blocului exista un spatiu comercial avand o cota indiviza conform foii de avere din cartea funciara colectiva. Cheltuiala cu intretinerea lunara a ... (vezi toată discuția)
Spatiile comerciale intra in asociatia de proprietari? FeliciaVincze FeliciaVincze Buna ziua, Daca un imobil are la parter spatii comerciale, care au intrare separata de casa scarii/scarile de bloc pentru apartamente, nu are nimic la comun ... (vezi toată discuția)
Intretinerea pentru un spatiu comercial Roberto Raileanu Roberto Raileanu Buna ziua, Detin un spatiu comercial la parterul unui bloc cu acces separat de intrarea in bloc unde isi desfasoara activitatea un magazin alimentar. Spatiul ... (vezi toată discuția)