avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contestare act de donatie in caz de partaj la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contestare act de donatie in caz de partaj la divort

Mama mea i-a dat o suma de bani (300.000 euro) sotului, prin transfer bancar, in vederea achizitionarii unui imobil pe numele nostru, in valoare de 500.000 euro. Restul de bani (200.000 euro) a fost achitat de tatal sotului, numai ca in realitate, tatal sotului meu, fara ca eu sa stiu a cumparat apartamentul pe numele lui si apoi a intocmit un act de donatie catre fiul lui, respectiv sotul meu. Intre timp mama mea a decedat. Prin donatie imobilul a devenit bunul sotului meu, fara ca eu sa am vreun drept in cazul partajului care urmeaza unui divort. Cum pot sa dovedesc ca imobilul imi apartine si mie intr-o anumita masura? Ce pot face in caz de divort pentru a emite pretentii asupra imobilului?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 20:18, 8 Mai 2012
Potrivit practicii judiciare, chiar dacă vorbim de un act autentic ce ar privi un bun propriu al unuia dintre soţi, sunt admise orice probe cu privire la contribuţia celuilalt soţ la dobandirea acestui bun . Dacă aveţi probe cu privire la acei bani daţi de mama dv.stră puteţi încerca un proces. Sfatul meu este să vă angajaţi un avocat ptr că nu este un proces uşor şi aveţi nevoie de un bun sfătuitor. Începeţi prin a.i arată probele pe care le deţineţi. Trebuie să fiţi pregătită şi ptr situaţia in care socrul dv.stră va revoca donaţia către fiul său şi atunci nu mai există partaj ci ar trebui să vă judecati cu socrul.
Problema este delicata din punct de vedere juridic.
O solutie ar fi ca in calitate de mostenitoare a mamei dvs. sa-i cereti sotului dvs. restituirea celor 300.000 euro.
Alta solutie ar fi sa invocati simulatia prin interpunere de persoane, in ceea ce priveste contractul de vanzare-cumparare prin care socrul dvs. a dobandit imobilul.
Cel mai bine ar fi sa consultati un avocat, impreuna cu care sa cantariti fiecare varianta in parte din punct de vedere al sanselor de castig si al costurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donație moștenire sau vânzare cumpărare? Paxman Paxman Bună ziua! Am nevoie de o lămurire juridică. În 2015, după căsătorie, am cumpărat o garsonieră în Cluj-Napoca, dar am trecut-o pe numele socrilor. ... (vezi toată discuția)
Divort cu obstacole nicol-dd nicol-dd Am o cunostinta care intampina o multime de greutati datorate credulitatii. A avut un apartament lasat mostenire de parintii lui in care locuia impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Partaj casa primita de la parinti ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii ... (vezi toată discuția)