În 2015, după căsătorie, am cumpărat o garsonieră în Cluj-Napoca, dar am trecut-o pe numele socrilor. Acum aș vrea să o trecem pe numele soției. Care variantă este mai sigură și mai simplă din punct de vedere legal și notarial: donație, vânzare-cumpărare sau altă soluție?
Am auzit că imobilele dobândite prin donație pot fi mai greu de vândut ulterior, pentru că donația poate fi atacată, și se cer acte adiționale, sau persoana care a donat să fie în viață etc. În cazul nostru, socrii mei au doi copii: soția mea și încă un copil cu handicap de gradul 1.
Ce îmi recomandați să fac pentru ca actele să fie în regulă și să nu existe probleme dacă dorim să vindem garsoniera în viitor?
Ce cauta casa voastră pe numele socrilor??
Mi se pare potrivit unei contract de darea in plata, ca si cum banii pt a cumpara casa au fost dati detalii dvs, ceea ce a si fost.
Vanzare nu puteti face ca trebuie sa dati prețul prin banca, donatie...ar putea ataca fratele ,iar casa ar fi bun propriu al sotiei...
Sfatuiti-va si cu un avocat
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
De ce dare în plată? Datoria trebuie dovedită.
Încheiați un contract de donație.
Este perfect legal și valabil. Și de vândut se va putea vinde bunul mai departe, fără niciun act adițional.
Cel mai bun act este cel care reflecta realitatea.
Si credeți ca nu sunt dovezi ca banii sunt de la ei?
Dupa cum ziceți, cel mai bun act e cel ce reflecta realitatea.
Poate fi si o simulatie prin interpunere de persoane
Divort cu obstacole
nicol-dd
Am o cunostinta care intampina o multime de greutati datorate credulitatii. A avut un apartament lasat mostenire de parintii lui in care locuia impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune
dani1060
Buna ziua,
Dupa ce m-am casatorit in anul 1991, fara a avea alta optiune la acel moment, m-am mutat in casa socrilor mei. In anul 1999, eu si sotia mea am ... (vezi toată discuția)