avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sechestru asigurator
Discuție deschisă în Executare silită

sechestru asigurator

Daca o societate comerciala are datorii la finante 220 000 se poate pune sechestru asigurator pe marfa ? ce presupune acest lucru ? nu mai poate fi vanduta? mentionez ca datoria a fost de 310000 iar in ultimele 2 luni societatea a mai achitat.Multumesc.
(scuze sumele sunt 22000 si 31000)
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2012
carmen01011958, moderator
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 20:32, 8 Mai 2012
Da, in situatia in care, prin poprire, nu s-au incasat obligatiile restante, in cel mult 9 luni de la data comunicarii somatiei si titlului executoriu, se procedeaza la executarea silita prin aplicarea sechestrului asiguratoriu asupra bunurilor deţinute de catre debitori persoane juridice conform Codului de procedura fiscala , titlul VIII, Cap 8 - stingerea creantelor fiscale prin ezecutare silita:
[ link extern ]

Valorificarea bunurilor debitorului se poate face potrivit art. 159 alin. 3 din O.G. 92 / 2003 republicata privind Codul de Procedura Fiscala prin una dintre urmatoarele modalitati :
-Intelegerea partilor ;
-vanzare in regim de consignatie a bunurilor mobile ;
-Vinzare directa ;
-vanzare la licitatie.

In cazul dvs cred ca vor proceda la vanzarea in regim de consignatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda fiscala eduuard eduuard Daca ai de platit niste despagubiri fiscului, instanta poate recurge la la anumite masuri de asigurare/sechestru in ceea ce priveste, de exemplu, unele actiuni ... (vezi toată discuția)
Sechestru / executare silita bunuri imobile persoana juridica clauclaudia clauclaudia In privinta executarii silite a unui apartament detinut de societate comerciala SRL cu datorii la stat, asa dori sa aflu urmatoarele: - sechestrul asigurator ... (vezi toată discuția)
Se pot lua masuri asiguratorii inainte de termenul din somatie? eugen82 eugen82 As dori sa aflu daca in perioada de la primirea somatiei si pina la sfirsitul termenului de 15 zile (din c.pr.fiscala) pt.plata, se pot lua sau nu masuri ... (vezi toată discuția)