va rog un sfat pentru urmatoarea speta nu am studii juridice si nici bani pt un avocat am depus urmatoarea cerere la judecatorie :
CONTESTATIE IN ANULARE
Impotriva Sentintei Civile nr. xxxxxxxxxxxdin 24.11.2011 pronuntata de Judecatoria in dosarul nr.xxxxxxxxxxx obiect somatie de plata
Motivele contestatiei:
In fapt, xx a depus la registratura Tribunalului in data de 01.06.2011, Somatie de plata, dsosar nr xxxxxxxx pe care a fost respins in data de 13.09.2011, instanta considerand ca nu este de competenta tribunalului.
xxx prin reprezentant nu a inteles ca dosarul va fi trimis de cate tribunal la judecatorie si in data de 18. 09.2011 s- a depus aceleasi inscrisuri la registatura Judecatoriei primind un alt numar de dosar au fost inregistrate pe rolul Judecatoriei doua dosare somatie de plata ceia ce Codul de Procedura Civila reglementeaza prin: ,,nimeni nu poate fi chemat in judecata pentru aceeasi cauza, acelasi obiect si de aceeasi parte inaintea mai multor instante’’( in dosarul depus la tribunal pe carte a fost trimis in judecatorie a fost admisa actiunea respectiv somatia de plata iar dosarul care l-am depus la judecatorie m-a fost respinsa cererea- somatia de plata).
Am primit citatie cu mentiunea:
de a indica obiectul cererii de chemare in judecata, respecti daca am formulat contestatie in anulare sau revizuire si sa indic temeiul de drept al cererii.
va rog un sfat...
Multumesc!
Daca am inteles bine,Inainte de a va fi admisa actiunea de catre Judecatorie (unde a fost trimis dosarul de la Tribunal), ati introdus-o din nou la respectiva Judecatorie. Practic, acest al doilea dosar este identic cu primul (care a fost deja solutionat, v-a fost admisa actiunea). Ar trebui sa va duceti cu o cerere de retragere a actiunii, a dosarului (cel pentru care ati primit citatia), la Registratura Judecatoriei respective.
[Mesaj editat - Aveti datele de contact la profilul de consultant, prin urmare va rog sa nu le mai scrieti in forum]
O.g 5/2001
dragnea.georgeta
A fost [b]anulata[/b] o cerere de emitere a somatiei de plata [b]ca netimbrata[/b].
Calea de atac indicata in sentinta este recursul.
Se formuleaza recurs ... (vezi toată discuția)