Am de imputat sume provenite din tichete necuvenite (ex-valoarea unui tichet = 8.31lei). Aceste sume se pot retine pe stat cu zecimale? Din contabilitate vin sumele cu zecimale.
Am inteles ca se face rotunjire la sumele reprezentand taxe, impozite, contributii. Dar la imputatii?
Avand in vedere ca aceste retieneri se fac din salariul net, binenteles ca acestea se retin cu zecimale. in cazul in care softul de calcul al salariilor folosit de dvs. nu permite acest lucru, sumele se vor rotunji in favoarea angajatului.
Nici o retinere din salariu nu poate fi operata, in afara cazurilor si conditiilor prevazute de lege. Retinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decat daca datoria salariatului este scadenta, lichida si exigibila si a fost constatata ca atare printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Nu se pot retine pe statul de plata. Imputatiile se retin numai in urma unui ordin judecatoresc. Tichetele de masa au fost acordate pe baza de tabel nomincal, deci tot pe baza de tabel nominal le va returna. In cazul in care returneaza contravaloarea acestora se va inregista chitanta . Cand au fost acordate firma a avut o cheltuiala deductibila , acum daca se restituie se va realiza un venit impozabil. O zi buna !
Tichete de masa
Karmen B
Buna ziua.
As dori sa stiu daca un angajat este in perioada de proba,dar primeste tichetele de masa integral pentru lua curenta,apoi este concediat ... (vezi toată discuția)