avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1273 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Retinere din salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Retinere din salariu

Buna ziua

Am de imputat sume provenite din tichete necuvenite (ex-valoarea unui tichet = 8.31lei). Aceste sume se pot retine pe stat cu zecimale? Din contabilitate vin sumele cu zecimale.
Am inteles ca se face rotunjire la sumele reprezentand taxe, impozite, contributii. Dar la imputatii?

Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: P.A.M. PROFIT BUSINESS , Contabil 11:23, 8 Ianuarie 2009
Avand in vedere ca aceste retieneri se fac din salariul net, binenteles ca acestea se retin cu zecimale. in cazul in care softul de calcul al salariilor folosit de dvs. nu permite acest lucru, sumele se vor rotunji in favoarea angajatului.
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2008
mihai_u, utilizator
Nici o retinere din salariu nu poate fi operata, in afara cazurilor si conditiilor prevazute de lege. Retinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decat daca datoria salariatului este scadenta, lichida si exigibila si a fost constatata ca atare printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

In general aveti dreptate, dar in cazul de mai sus cred ca domnul nu face altceva decat sa respecte prevederile legii 142/1998 (Art. 9)
e vorba de tichete necuvenite si nu de tichete neutilizate .... ;)
Nu se pot retine pe statul de plata. Imputatiile se retin numai in urma unui ordin judecatoresc. Tichetele de masa au fost acordate pe baza de tabel nomincal, deci tot pe baza de tabel nominal le va returna. In cazul in care returneaza contravaloarea acestora se va inregista chitanta . Cand au fost acordate firma a avut o cheltuiala deductibila , acum daca se restituie se va realiza un venit impozabil. O zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa, valoare retinuta din salariu sunshine68 sunshine68 este legal sa mi se opreasca din salariu cuantumul tichetelor de masa si totodata sa se cumuleze cu salariul pentru impozitare? si inca o ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 Buna ziua, am si eu o mare nelamurire cu privire la tichete de masa, si anume: in Codul fiscal mentioneaa ca pentru angajator sunt cu deductibilit limitata, ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa Karmen B Karmen B Buna ziua. As dori sa stiu daca un angajat este in perioada de proba,dar primeste tichetele de masa integral pentru lua curenta,apoi este concediat ... (vezi toată discuția)