avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce se intampla la un apel?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce se intampla la un apel?

Buna ziua! In urma unui proces de incredintare minor deschis de mama, tatalui i se acorda dreptul de a creste copilul la domiciliul lui, mama e obligata la plata pensiei de intretinere, autoritatea parinteasca in comun! Instanta precizeaza ca martorii adusi de mama sunt mincinosi, mama nu are nici un venit! Mama ataca prin apel hotararea! Intrebarea mea este: ce se intampla la apel? Este necesar un avocat? Poate sa ma reprezinte un alt avocat sau sa merg cu primul avocat? Cum este mai bine?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:26, 16 Mai 2012
Daca instanta de fond a precizat ca martorii ei sunt mincinosi, lucru care a fost evident, in cadrul apelului poate tribunalul sa decida ca nu au fost? Nu ar fi trebuit ca acestia sa fie reclamati penal de prima instanta, sa li se deschida un proces ceva?Sau scapa asa de usor? Ar trebui sa ma sesizez eu? Multumesc!
Este greu de spus ce va decide instanta de apel.
Sunt cazuri extrem de rare cele de acest fel.
Oricum, simplul fapt ca mama minorului nu munceste nu este suficient pentru a se castiga procesul de tata.
Tatal poate pierde procesul in apel.

Daca ati castigat procesul este recomandabil sa mergeti in apel cu acelasi avocat.
Procesul se va judeca de tribunal in complet de 2 judecatori.
Deci, nu va mai fi un singur judecator ca la judecatorie.
In apel pe langa faptul ca vor fii doi judecatori ..Se poate administra un nou probatoriu atat cu martori cat si cu inscrisurii.. Recomandabil acelasi avocat sau daca vreti un avocat nou trebuie angajat din timp ca sa poata studia dosarul ..
salutarii
Multumesc pt raspunsuri! Care este termenul in care pot deschide proces impotriva martorilor mincinosi pt marturie mincinoasa?
Si maine puteti depune plangerea penala.

Alte discuții în legătură

Excepţia autorităţii lucrului judecat Martonze Martonze Un complet de judecată emite sentinţa în care atribuie autoritatea părintească unică . Peste 1 an, alt complet respinge cererea de modificarea a ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii nagyjudith nagyjudith Dupa sentinta de divort minorii sunt incredintati mamei, cu drept de vizita acordat tatalui la fiecare a 2/a saptamana. Ce poate face tatal daca mama refuza ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor andreea998 andreea998 Buna ziua.am un copil de 3 ani cu fostul concubin,in prezent suntem in proces pt custodia copilului,prin ordonanta presedentiala s-a stabilit domiciliul ... (vezi toată discuția)