avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Operare livrari intracomunitare
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Operare livrari intracomunitare

Situatia este urmatoarea: in Romania sunt intreprindere individuala (CAEN 4690),platitor de TVA si inregistrata in ROI. Doresc sa vand un suvenir pe o insula in Grecia; marfa nu ajunge direct la consumator ci o vand souvenir-shopurilor si minimarketurilor.
Intrebarile mele sunt: Pot aduce toata marfa pe insula (in apartamentul unde stau in chirie) si din ea sa facturez pe masura ce vand magazinelor? Daca am factura si documentele ce insotesc paletul de marfa, se considera ca aceasta marfa a fost livrata intracomunitar pentru clientii mei? (pe invoice trec alta data a livrarii decat a facturarii).
Alternativa ar fi ca in functie de fiecare comanda eu sa trimit colete individuale cu expediere din Romania,in Grecia,ceea ce ar fi exorbitant de scump.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri si orice sfat e binevenit.

Alte discuții în legătură

Livrari intracomunitare- intreprindere individuala malindi malindi In calitate de intreprindere individuala doresc sa fac livrari intracomunitare (pe baza de contract vanzare-cumparare) unor comercianti din ... (vezi toată discuția)
Plata anticipata euro gody gody o intreprindere individuala ( care in Romania nu este inregistrata in scopuri de TVA) poate primi o plata in avans de la o firma din UE? Deoarece II nu este ... (vezi toată discuția)
Tva la vanzare intracomunitara deceneum deceneum Buna ziua. Detin o firma platitoare de TVA , in Romania. Activitate actuala a firmei o reprezinta importul de marfa-imbracaminte (in special rochii ) din ... (vezi toată discuția)