avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare tichete de masa

Buna ziua!
In data de 14 mai ,am un nou termen pentru recup. drepturi banesti si tichete de masa pe ultimii 3 ani. D-l expert mi-a comunicat ca va depune expertiza pentru drepturile banesti,dar referitor la tichete de masa mi-a spus ca am formulat cererea gresit ,deoarece eu am cerut tichete cadou.Cand am depus cererea de chemare in judecata eu am avut un extras din actul aditional /2008 in care societatea si sindicatul au fost de acord sa nu se mai dea tichete de masa pt fiecare zi lucratoare si s-a stabilit un nr de 10 tichete cadou /salariat/luna Pe anii 2009-2011,noi salariatii nu am stiut ca aceste tichete s-au redenumit tichete de masa,liderul de sindicat a refuzat sa afiseze drepturile stipulate in actele aditionale
Pe parcursul procesului.societatea nu a avut obiectiuni,spunand ca a fost in criza si ca s-au acordat sporadic,przentand la instanta niste protocoale semnate de liderul de sindicat, dar nu au fost inregistrate si la ITM, drept pentru care instanta ,le-a considerat nule.Ce pot sa mai fac in acest caz? In obiectivele expertizei eu am cerut sa se calculeze tichetele cadou pe lunile care nu s-au acordat ,de fapt acestea fiind tichetele de masa
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 10 Mai 2012
Obiectivele expertizei le stabileste instanta si nu dvs ... dvs ati solicitat tichete cadou in loc de tichete de masa ... prin urmare, sunt doua notiuni total diferite ... instanta nu poate acorda ceea ce nu s-a solicitat...
Nu sunt jurist,de aceea intreb ,in cazul de mai sus, reclamanta nu ar putea introduce o cerere suplimentara de modificare partiala a obiectului actiunii,adica in loc de c/v tichetelor cadou sa se ceara instantei c/v tichetelor de masa precum si o noua expertiza contabila pt. stabilirea valorii acestora?
Obiectivele expertizei le stabileste instanta?eu stiu ca partile implicate in proces stabilesc aceste obiective ,indiferent daca reclamantul sau paratul este cel ce solicita o expertiza .
Da ,eu am cerut expertiza contabila-salarizare,iar instanta mi-a aprobat obiectivele expertizei,pe care le-a transmis expertului.La fel m-am gandit si eu sa cer instantei o suplimentare a expertizei. in cazul in care nu se admite ,pot sa deschid o alta actiune in judecata pentru recuperarea tichetelor de masa?
Va multumesc
Nu mai aveti ce sa solicitati instantei la acest moment procesual. Trebuia ca, pana la prima zi de infatisare, sa va modificati cererea de chemare in judecata. Acum, este mult prea tarziu. Cadrul procesual il stabiliti dvs., reclamantii. Acum se administreaza proba prin raportul cu expertiza contabila, adica este mult prea tarziu pentru a modifica cererea de chemare in judecata.


@ondino

Nu se poate "introduce cerere suplimentara de modificare partiala a obiectului actiunii". Exprimarea dvs. este improprie. O cerere de chemare in judecata nu se poate modifica oricand doreste reclamantul. Exista anumite momente procesuale care trebuie respectate de reclamant. In privinta obiectivelor, instanta are ultimul cuvant. Altfel spus, partile pot sa stabileasca obiectivul "expertizarea lunii de pe cer". Asta nu inseamna ca instanta va fi de acord cu acest obiectiv.
1. În încheierea prin care a fost numit expertul sau experţii, instanţa va stabili punctele asupra cărora ei urmează să se pronunţe (adică obiectul expertizei şi întrebările la care instanţa solicită răspunsuri), termenul în care trebuie să efectueze expertiza şi va fixa provizoriu plata experţilor (art.201 alin.1 teza I şi art.202 alin.2 C.proc.civ., precum şi art.17 din O.G. nr.2/2000 şi art.22 din Ordinul nr.1134/ 2000) .

2. Potrivit art.305 C.proc.civ. , în instanţa de recurs nu se pot produce probe noi, cu excepţia înscrisurilor, care pot fi depuse până la închiderea dezbaterilor. Drept urmare, textul art.305 C.proc.civ. consacră regula inadmisibilităţii probelor noi în recurs, regulă întemeiată pe raţiunea că recursul nu este o cale de atac devolutivă, ca şi apelul, ci un mijloc procedural prin care se realizează doar un examen al hotărârii atacate.
Fiind o instanţă de control judiciar şi nu de judecată în fond, instanţa de recurs va verifica hotărârea atacată pe baza probelor administrate la fond, fără a avea posibilitatea , de regulă, de a administra probe noi.

3. O noua cerere poate fi numai in termenul de prescriptie, avand in vedere ca dvs ati solicitat altceva ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere expert contabil judiciar ContSters315143 ContSters315143 Imi poate oferi cineva un model de cerere prin care sa solicit instantei efectuarea unei expertize contabile judiciare? (vezi toată discuția)
Nemultumit! razvandicu razvandicu Buna ziua! Va cer inca odata sfatul daca puteti sa ma ajutati!Sa efectuat o expertiza tehnica si sunt nemultumit de rezultat,stiu ca nu e in totalitate ... (vezi toată discuția)
Procedura civila sca baloisibaloi sca baloisibaloi Cum vedeti solutionarea urmatoarei spete ? As dori si motivarea. Obiect , cerere asigurare de dovezi. Instanta admite cererea si dispune efectuarea unei ... (vezi toată discuția)