avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... autorizatia de functionare dpdv al securitatii muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

autorizatia de functionare dpdv al securitatii muncii

Cine o elibereaza si cat ma costa ?
Cine are nevoie de ea? Cine ma controleza daca o am?
Cel mai recent răspuns: dand , utilizator 19:00, 10 Mai 2012

Toti agentii economici tr sa obtina autorizatia de functionare numai ca in functie de de tipul si natura proprietatii difera locul de unde se obtine.
Astfel pt societatile comerciale, societatile si companiile nationale, regiile autonome si organizatiile cooperatiste etc. autorizarea funcţionării, inclusiv din punctul de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă, se efectuează în temeiul Legii nr. 359/2004 (Lege privind simplificarea formalităţilor la înregistrarea în registrul comerţului a persoanelor fizice, asociaţiilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum şi la autorizarea funcţionării persoanelor juridice),
Obtinerea autorizatiei se face de la biroul unic din cadrul oficiului registrului comertului de pe langa tribunal, pe baza unor declaratii tip.
Biroul unic elibereaza solicitantilor certificate constatatoare care atesta ca:
s-a inregistrat declaratia-tip pe propria raspundere
,
din care rezulta ca sunt indeplinite conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si sanatatii si securitatii in munca, pentru activitatile declarate


Obligatia obtinerii autorizatiei rezulta din:
Art. 13. din Legea 319/2006
- In vederea asigurarii conditiilor de securitate şi sanatate in munca şi pentru prevenirea accidentelor de munca şi a bolilor profesionale, angajatorii au urmatoarele obligatii:
c) sa obtina autorizatia de functionare din punctul de vedere al securitatii şi sanatatii in munca, inainte de inceperea oricarei activitati, conform prevederilor legale;

ART. 3 din NM de aplicare a L 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006
În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor şi a bolilor profesionale, angajatorii au obligaţia să obţină autorizaţia de funcţionare din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă, înainte de începerea oricărei activităţi.

Controlul il face Inspectoratul Teritorial de Munca , lipsa autorizatiei in prima faza se sanctioneaza cu amenda intre 5 000 -10 000 lei
Inainte de 2004{ Legii nr. 359/2004} care erau cerintele? Am o societate infiintata inainte de 2004 .
In anexa la cert de inregistrare la pctul 5:scrie: ministerul muncii si solidaritatii sociale- Inspectia muncii-"autorizat pe baza declaratiei pe proprie raspundere conf, art 6 alin 4 din oog 67/2001 republicata" Trebuie sa mai cer autorizatia de la orc?
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2012
dand, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare functionare din punct de vedere protectia muncii crysenc21 crysenc21 Buna seara, Am si eu o nelamurire - daca in prezent se mai elibereaza de catre ITM autorizatie de functionare din punct de vedere al protectiei ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de functionare ssm Adrian Blanaru Adrian Blanaru Buna ziua, SECTIUNEA a 4-a alte obligatii ale angajatorilor c) sa obtina autorizatia de functionare din punctul de vedere al SSM, inainte de inceperea ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pentru autorizatie pe linie de securitate a muncii a unui camin de batrani domannicolae domannicolae documentele necesare pentru autorizarea pe linie de securitatea muncii a unui camin de batrani (vezi toată discuția)