avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... convorbiri telefonice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

convorbiri telefonice

Buna ziua,

Este legal sa inregistrez propriile convorbiri telefonice?

Va multumesc,
Nicu
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:20, 9 Ianuarie 2009
Pentru a va afla in legalitate va trebui sa ii cereti acceptul expres acelei persoane.
Sa inregistrati nu este ilegal, insa abia utilizarea acestor inregistrari poate sa fie legala sau ilegala ori cel putin sa fie lovita de ineficienta ca material probator in instanta .
B-)Mai bine incheiati acte sau contracte clare cu termene si obligatii lipmezi cu acea persoana ! Va ajuta mult mai mult decat convorbirile telefonice. " Verba volant, scripta manent"
Si inregistrarea convorbirii telefonice este ilegala.
Folosirea in instanta ca proba constituie o alta discutie.

avocat Claudiu Lascoschi
In convorbire intrebati persoana: "ce zici daca te inregistrez facand aceasta promisiune?” In mod sigur, persoana respectiva (care vrea sa fie crezuta ca fiind de buna credinta) va spune: "n-ai decat” – si iata acordul acesteia de a fi inregistrata (ceea ce ar putea conferi valoare probanta si in fatza organelor judiciare).
La inceputul fiecarei convorbiri pe care doriti sa o inregistrati anuntati interlocutorul: "sa stii ca inregistrez”... Astfel, daca va fi continuata convorbirea, se va presupune (pe buna dreptate) ca interlocutorul a fost de acord.

Totusi, cred ca dv nu urmariti o proba pt instanta, de exemplu, asa ca puteti inregistra (nu uitati si intrebarea de mai sus), dar nu veti obtine mare lucru – daca persoana se va dovedi de rea credinta nu ii pasa ce credti dv si, eventual, cei care vor asculta convorbirea inregistrata...

Persoana inregistrata n-o sa va cheme in judecata pt ca ati inregistrat-o, iar daca va cheama, puteti afirma ca... nu e adevarat (daca nu au ascultat si altii)!

Important este ce promisiune vreti sa faca aceasta persoana... Numai in functie de promisiune puteti obtine informatii relativ pertinente.
Da, ceea ce a zis Trope_doi e primul pas.;)
Apoi, urmeaza probatiunea in instanta daca va fi necesar.Aici vor exista alte probleme.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Sunt toate convorbirile telefonice inregistrate? masterand07 masterand07 Curiozitatea mea se refera la situatia tuturor convorbirilor telefonice. Sunt ele inregistrate in vreun mod? De exemplu, daca intr-o convorbire telefonica s-a ... (vezi toată discuția)
Furt informatii - inregistrat audio adriantemax adriantemax In ce masura sunt valabile interceptarile audio realizate la un birou. Spre ex sa lase cineva un mp3 player pe "record" care poate ramane si 20 de ore si sa ... (vezi toată discuția)
Inregistrare convorbire CABINET DE  AVOCAT PATRASCU GHEORGHE CABINET DE AVOCAT PATRASCU GHEORGHE Intr-o cauza penala aflata pe rolul instantei de fond au fost depuse ca probe de procuror transcrierea a doua discutii telefonice purtata de un ziarist cu un ... (vezi toată discuția)