avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calea de atac impotriva unor hotarari irevocabile - ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calea de atac impotriva unor hotarari irevocabile - divort cu acordul partilor

divort cu acordul partilor ,fara copii rezultati din casatorie,partaj facut prin acord de vointa dupa un an de zile sotul constata ca a fost inselat de sotie mai ales ca bunurile dobandite au fost cumparate de la parintii sotului iar aceasta a facut acest lucru ca ficei sotului din casatoria anterioara sa nu ii revina nimic.IN acest moment locuiesc impreuna in celas camin sotul nu isi aduce aminta sa fi semnat acel acord de vointa ,astazi a scos copie leg dupa hotararea judecatoreasca pe care scrie irevocabila pe divort cu recurs in termen de15 zile de la comunicare pe partaj.sentinta a fost data in februarie 2011.as dori sa stiu caile de atac care sunt si daca mai are vreo sansa sa nu ramana in strada mai ales ca sotia nu a adus nici un expert evaluator si sotul nu isi aduce aminte sa fi semnat acordul de vointa la meditori
Hotararea este irevocabila in ceea ce priveste divortul, iar pe partaj a trecut termenul legal de atacare a hotararii instantei. Aveati 15 zile de la comunicarea hotararii, adica din februarie 2011. Nefiind atacata in termenul legal, este irevocabila si pe aspectul partajului.
In legatura cu faptul ca sotul nu isi aminteste sa fi semnat acel acord de vointa, daca sotul are unele probleme de sanatate din acest punct de vedere se poate cere o expertiza in legatura cu discernamantul acestuia si anula apoi acordul de mediere si implicit hot. judec.
as dorii sa stiu ce trbuie facut si de unde sa incep si daca avem sanse de a anula aceste acte in contextul in care persoana in cauza la vremea respectiva era dependent de alcool iar acum fosta sotie ii spune ca sa mearga cu ea la banca sa ii puna o suma de bani in cont iar se pare ca toate darile sunt platite pe numele persoanei in cauza
Daca comunicarea a fost facuta recent, incadrandu-se in cele 15 zile de la comunicare, userul poate continua actiunile in instanta, [EDITAT - ERONAT si neargumentat] deci singura cale este de a face cerere pentru eliberarea unei copii de pe hotararea data, ceea ce pare ca ar fi facut si userul.
Astfel, el se incadreaza in demersurile ce vor urma, doar daca nu au trecut cele 15 zile de la comunicare [EDITAT - ERONAT]
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
53tna a scris:
divort cu acordul partilor ,fara copii rezultati din casatorie,partaj facut prin acord de vointa. dupa un an de zile sotul constata ca a fost inselat de sotie (...)

Asa cum v-a spus si gerberga mai sus, hotararile sunt irevocabile si nu ma puteti sa faceti nimic in privinta lor. Dupa un an de zile nu mai este nimic de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta de divort marta.cam marta.cam Buna ziua. Am o nelamurire in ceea ce priveste sentinta divortului meu. Acesta a fost de comun acord, asadar in data de 17.06.2009 ne-am prezentat la tribunal ... (vezi toată discuția)
Termen divort crimea crimea dupa pronuntare divort in ce temen hotararea devine definitiva si irevocabila si se poate in acelasi proces sa se solicite si separarea si partajul (vezi toată discuția)
Divort gyuly_11 gyuly_11 buna ziua, am div pe 17 sept, intrebarea este, pot sa-mi cumpar casa din banii obtinuti din vz. casei in urma partajului, tinand cont ca sentinta nu este ... (vezi toată discuția)