avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort pe cale amiabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort pe cale amiabila

Buna ziua,
Parintii mei doresc sa divorteze dupa 20 de casatorie.In urma divortului mamei sa- i revina custodia fratelui meu minor urmand ca el sa plateasca pensie alimentara sau sa contribuie la intretinerea lui. Au in comun un apartament si o masina , iar dorinta tatalui este ca mama sa ramana in proprietate 100% cu apartamentul iar el cu autoturismul.
Care este cea mai usoara si necostisitoare cale in realizarea partajului ?
Se poate evita taxa de 3 % din valoarea bunului in cazul in care tata renunta la orice pretentie in ceea ce priveste casa?
Va multumesc anticipat pentru orice raspuns.
Cea mai putin costisitoare varianta este cea a divortului la notar daca sotii se inteleg asupra divortului, a custodiei comune asupra minorului si a domiciliului acestuia, asupra pensiei de intretinere si a numelui pe care il va purta sotia dupa divort.
In privinta partajului, a renunta la orice pretentie in ceea ce priveste casa inseamna totusi a se face un partaj convetional, voluntar la notariat. Asta deoarece situatia apartamentului trebuie lamurita.
In privinta costurilor trebuie sa discutati direct cu notarii, deoarece onorariile acestora difera.
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2012
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Pentru a plati cat mai putin trebuie sa alegeti procedura medierii, adica depuneti actiune in instanta si pana la primul termen faceti un acord de mediere cu intelegearea respectiva privind bunurile, drepturi, obligatii, etc si nu veti plati taxa de 3%. Mult mai ieftin ca la notar dar putin mai lung mai ales ca se poate solicita restituirea taxei de timbru.

Articol relevant ilputeti gasi in link-ul urmator
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2012
ContSters82289, utilizator
Corect in privinta medierii dar taxa de 3% trebuie totusi platita urmand ca ulterior sa fie recuperata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face legal in acest caz special? divort cu minori doryen doryen iata pe scurt cazul: Dupa patru ani de casatorie legala,sotia este fortata sa plece din domiciliul conjugal de carte sot, care pe motiv de ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, custodie copil - informatii generale Mira_A Mira_A care este cea mai ieftina modalitate de a divorta amiabil, daca avem copil minor si apartament si bunuri comune? se poate la notar sau la primarie? Daca nu, la ... (vezi toată discuția)
Despagubirea sotului cozmapaunita cozmapaunita parintii mei au divortat urmand ca impartirea apartamentului sa cada de comun acord, tata cerand 600 milioane pt jumatatea lui.in cazul in care se cheama un ... (vezi toată discuția)