avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, partaj, custodie copil - informatii generale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, partaj, custodie copil - informatii generale

care este cea mai ieftina modalitate de a divorta amiabil, daca avem copil minor si apartament si bunuri comune? se poate la notar sau la primarie? Daca nu, la judecatorie putem divorta si stabili custodie copil, pensie intretinere si partaj, fara avocati? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 07:46, 21 Iulie 2013
Se poate la notar. Dureaza 30 de zile timp in care se va efectua si ancheta psiho sociala pt minor. Competent este notarul de la ultimul domiciliu al sotilor sau de la locul incheierii casatoriei, ulterior divortului puteti face si partajul tot pe cale amiabila la notar.
La starea civila nu se desfac casatorii din care rezulta minori.
La judecatorie ar fi cel mai ieftin. Taxa de timbru pt divort este 200 de lei si puteti merge cu un acord de mediere pentru masurile privitoare la minor si partaj. Daca ajungeti la o intelegere la mediator, prezentati acordul la judecatorie si vi se acorda 50% reducere la taxa de timbru pentru partajul apartamentului (pentru celelalte bunuri comune taxa e de 20 lei)...... si nici nu aveti nevoie de avocati (se face numai o cerere de pronuntare a unei hotarari de expedient).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cirsteaiulian cirsteaiulian am un copil de 8 ani,am apartament prin credit ipotecar,o masina si inca doua credite,sotia nu lucreaza,vreau sa divortez, ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Divorturi ivansanda26 ivansanda26 Buna am o fetita de 7 ani ,sunt casnica ,avem bunuri dobindite in casatorie vreau sa divortez .Doresc custodia copilului ce demersuri sa fac? (vezi toată discuția)
Pasi de urmat pentru divort doberv doberv care sunt pasii de urmat si costurile aproximative dupa noile prevederi in cazul unui divort cu copil si partaj ? divortul de comun acord cu custodie comuna. (vezi toată discuția)