avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Responsabil CQ
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Responsabil CQ

Buna ziua, cum demonstrez ca SC ca am specialist responsabil cu controlul calitatii in constructii, daca acestia nu se mai autorizeaza de catre ISC? Este suficienta decizia de numire in functie data de catre administratorul societatii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 13:04, 16 Mai 2012
Daca aceasta este o cerinta dintr -o documentatie de licitatie, solicitati clarificari autoritatii contractante si mentionati cele precizate de dvs.. Ei decid in ce mod poate fi indeplinita cerinta.
de obicei se merge doar cu o decizie interna
Insa, asa cum spunea si domnul Vlad, trebuie sa solicitati clarificari.
Licitatia a fost castigata, proiectul ne-a fost atribuit, iar acum finantatorul proiectului (care nu este autoritatea contractanta) a solicitat acreditarile/autorizarile specialistilor. Pentru RTE avem legitimatia, pt k are aceasta specializare de 20 ani, dar inginerul CQ fiind mai tanar, nu are autorizatie de la ISC pentru ca acestia nu o mai acorda. Noi am mers fara probleme cu decizie interna la toate licitatiile la care am participat. Poate finantatorul sa ne puna probleme din acest punct de vedere si sa ne retraga contractul?Potrivit Ordinului 356/2009, se abroga Procedura de autorizare a personalului de specialitate in constructii, dar nu stiu daca exista o alta reglementare legislativa referitoare la specialistii CQ care sa inlocuiasca Procedura de autorizare a personalului...etc.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2012
aurora_oprescu2009, utilizator
Explicati -le si lor acest fapt, daca sunteti intrebati. Nu au de ce sa va retraga contractul, prin invocarea unor prevederi abrogate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rte instalatii??? corneliaE corneliaE In cadrul unei licitatii de alimentare cu apa si canalizare se solicita prezentare RTE instalatii. In urma unei discutii cu Inspectoratul in Constructii am ... (vezi toată discuția)
Respingere candidatura lipsa autorizatie control calitate stefana122006 stefana122006 La o procedura de achizitie publica a fost respinsa candidatura noastra pe considerentul ca autorizatia pentru desfasurarea activitatii de responsabil cu ... (vezi toată discuția)
Conditie vechime minima pentru specialisti cateldestept cateldestept Este vorba despre o licitatie in care autoritatea contractanta pentru achizitionarea serviciilor de dirigentie de santier a impus o conditie , in documentatia ... (vezi toată discuția)