avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozite si taxe locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozite si taxe locale

Buna ziua. O rugaminte daca stie cineva sa ma lamureasca, care constructii sunt incluse in categoria de constructii speciale?Cum se impoziteaza platformele betonate si in ce conditii se poate beneficia de scutire.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 16:38, 14 Mai 2012
In categoria constructiilor speciale intra :

a)sonde de ţiţei, gaze, sare;
b)platforme de foraj marin;
c)orice centrală hidroelectrică, centrală termoelectrică, centrală nuclearoelectrică, staţie de transformare şi de conexiuni, clădire şi construcţie specială anexă a acesteia, post de transformare, reţea aeriană de transport şi distribuţie a energiei electrice şi stâlpii aferenţi acesteia, cablu subteran de transport, instalaţie electrică de forţă;
d)canalizaţii şi reţele de telecomunicaţii subterane şi aeriene;
e)căi de rulare, de incintă sau exterioare;
f)galerii subterane, planuri înclinate subterane şi rampe de puţ;
g)puţuri de mină;
h)coşuri de fum;
i)turnuri de răcire;
j)baraje şi construcţii accesorii;
k)diguri, construcţii-anexe şi cantoane pentru intervenţii la apărarea împotriva inundaţiilor;
l)construcţii hidrometrice, oceanografice, hidrometeorologice, hidrotehnice, de îmbunătăţiri funciare, porturi, canale navigabile cu ecluzele şi staţiile de pompare aferente canalelor;
m)poduri, viaducte, apeducte şi tuneluri;
n)reţele şi conducte pentru transportul sau distribuţia apei, produselor petroliere, gazelor şi lichidelor industriale, reţele şi conducte de termoficare şi reţele de canalizare;
o)terasamente;
p)cheiuri;
q)platforme betonate;r)împrejmuiri;
s)instalaţii tehnologice, rezervoare şi bazine pentru depozitare;
t)construcţii de natură similară stabilite prin hotărâre a consiliului local.

si erau definite la Art.250 din Codul fiscal. Acest articol a fost modificat si completat de legea 247/2005, legea 343/2006, legea 76/2010 si ord.30/2011Constructiile speciale nu se mai impoziteaza .

Dupa toate modificarile definitia cladirii conform Art 249, alin (5) este :

(5)În înţelesul prezentului titlu, clădire este orice construcţie situată deasupra solului şi/sau sub nivelul acestuia, indiferent de denumirea ori de folosinţa sa, şi care are una sau mai multe încăperi ce pot servi la adăpostirea de oameni, animale, obiecte, produse, materiale, instalaţii, echipamente şi altele asemenea, iar elementele structurale de bază ale acesteia sunt pereţii şi acoperişul, indiferent de materialele din care sunt construite. Încăperea reprezintă spaţiul din interiorul unei clădiri.

iar la art.250 alin(2):
(2)Nu intră sub incidenţa impozitului pe clădiri construcţiile care nu au elementele constitutive ale unei clădiri.


[ link extern ]

Cititi si normele de aplicare la art.250.~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite locale angi25 angi25 Buna ziua! As dori sa stiu daca articolul de mai jos este valabil si se poate aplica si daca da, in ce conditii? Art. 84 din codul fiscal - Facilitati pentru ... (vezi toată discuția)
Minorul plateste impozit pe cladiri, terenuri,... Florentina Mihaela Florentina Mihaela Buna seara! As vrea sa stiu daca fiica mea de 14 ani poate fi scutita de plata impozitului pe cladiri, terenuri, etc. Aceste bunuri le-a mostenit de la tatal ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe cladire incubator de afaceri Asimcov Asimcov [b]O.G. 57/ 2002[/b] Potrivit art. 85 alin1 lit. b) din O.G. 57/2002 Statul susține dezvoltarea infrastructurii de inovare și transfer ... (vezi toată discuția)