avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sistare pensie de intretinere sotie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sistare pensie de intretinere sotie

Buna ziua! Printr-o sentinta civilă pronuntată in 1997 am fost obligat la o pensie de intretinere in favoarea fostei sotii intrucat s-a efectuat o expertiza medico-legală fiind incadrabila la gr II invaliditate.
De mai multi ani fosta sotie a plecat la munca in Italia, iar eu platesc in continuare aceasta pensie. Pot solicita sistarea acestei plati???
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 16:04, 14 Mai 2012
Da, insa trebuie sa dovediti ca ea poate munci s realizeaza venituri.Tot printr-o expertiza medico legala dovediti ca starea ei de sanatate s- a imbunatatit si nu se mai impune sa-i platiti pensie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie baciuflorentina baciuflorentina sotul meu are varsta de 53 de ani si este pensionat gr II fara drept de munca. vrem sa stim daca perioada de pensionare pt invaliditate, se considera vechime ... (vezi toată discuția)
Desfacerea casatoriei grigorevictor grigorevictor -in anul 2008 fosta sotie a divortat de mine si cei 2 copii ai nostri au fost incredintati ei pt crestere si eu avand obligatia de a plati pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Trecerea din pensie de invaliditate in pensie de limita varsta papus papus Ma numesc V.B.,sunt nascuta in anul 1958 aprilie 2,in prezent pensionar de invaliditate gr.1. am un stagiu de cotizare de 30 de ani.Sunt pensionar din 2010 ... (vezi toată discuția)