avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozitare si taxa auto - persoana cu handicap
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozitare si taxa auto - persoana cu handicap

Sunt persoana cu handicap de vedere accentuat, nedetinatoare de permis auto. Dorim sa ne achizitionam un autoturism, autoturism ce dorim sa il inmatriculam pe numele meu. Stiind ca scutirea de impozite pe locuinte, pe terenuri se aplica si in cazul persoanelor cu handicap accentuat, va intreb (pentru ca nu am gasit legislatie actuala) daca sunt scutita de taxa de prima inmatriculare si/sau impozitul pe autoturism.
Subliniez ca masina nu necesita modificari pentru a putea fi utilizata in conditii optime, fiind condusa de sotul meu.
O seara buna.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:02, 14 Mai 2012
Buna Diana,
Din cate stiu eu, toate reglementarile privind impozitele si taxele le gasiti in Codul Fiscal aici:

www.avocatnet.ro/UserFiles/a...

iar pesoanele cu handicap accentuat sunt scutite doar de impozitul pe venit, dar d-vs mai cautati in codul fiscal tot ce se leaga de cuvantul "handicap"

toate bune.
Numai persoanele cu handicap locomotor sunt scutite la plata impozitului auto si numai pentru acel mijloac de transport adaptat handicapului , in conformitate cu prevederile art 26 din Legea 448/2006-republicata(M.Of.1/2008):

"Art. 26.Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:
scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren

-scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi mototriciclurilor, adaptate handicapului;

scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru activităţi economice şi viza anuală a acestora

scutire de la plata taxei hoteliere "

[ link extern ]
Daca autoturismul va fi inmatriculat pe numele sotului dvs,nu puteti beneficia de facilitatea prevazuta de art 26 din L nr 448/2006

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto pentru persoane cu handicap ContSters252286 ContSters252286 Buna as dori sa stiu daca sunt scutit de la taxa auto daca : ma incadrez in gradu de handicap ACCENTUAT ,cod boala G56 cod handicap 1 si deficienta functiolala ... (vezi toată discuția)
Scutire taxe pt. persoana cu handicap Cocainaa Cocainaa Sunt pesoana cu handicap gradul II ( grav si accentuat ),avand decizie de incadrare in handicap definitiva ,mentionaz ca sunt operat de 2 ori pe cord ( ... (vezi toată discuția)
Scutire ompozit persoana cu handicap jetli jetli Buna ziua! Sunt persoana cu handicap grav, fac hemodializa si spondilita cu poliartrita. Intrebarea este daca trebuie sa platesc impozit pe autoturism, ... (vezi toată discuția)