avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum anulez un Proces -Verbal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum anulez un Proces -Verbal

x , am primit un proces verbal in lipsa mea , nesemnat de mine , neaducandu-mi la cunostinta despre intocmirea lui...si neavand posibilitatea sa am obiectiuni cu privire la continutul acestuia.Este intocmit in lipsa mea cu amenda maxima permisa de lege.
INTAMPLARE :am fost abordat de un politist pe strada in timp ce mergeam vb la tel. si imi vedeam de drum..eram pasnic.La sesizarea unui individ ca as fi implicat intr-un scandal am fost oprit impotriva vointei mele , prins de mana intr-un mod agresiv de politist si legitimat.Prima mea reactie de panica , si pus intr-o situatie stanjenitoare , umilitoarea si cu superioritate din partea acestuia ,a fost ca am refuzat sa ma legitimez . Am solicitat politistului sa se legitimeze , dupa ce s-a legitimat am scos si eu buletinul iar raspunsul acestuia a fost: "acum e prea tarziu" in fine dupa ce l-am intrebat daca pot sa plec ca nu s-a intamplat nimik , a zis ca da ...dupa care ma trezesc peste 2 saptamani cu PV. si cu amenda de 1.000 lei pe motiv ca nu am vrut sa ma legitimez (desi acesta mi-a refuzat legitimarea ulterioara)
INTREBARE:...devine NUL Procesul Verbal pe motivul art. 16(7) din O.G. nr. 2/2001 ??....PV. intocmit la sectie , fara martori , nesemnat de mine si fara dreptul de a obiecta.
si ce ma sfatuiti cu privire la atitudinea dictatoare a politistului ?
Cel mai recent răspuns: ContSters74561 , utilizator 07:46, 28 Septembrie 2009
Pai daca ati refuzat sa va identificati de unde stie care este numele dumenavoastra? In mod normal in cazul in care refuzati identificarea se presupune ca agentul constatator solicita ajutorul unui agent de politie, iar daca refuzati va conduce la sectie. Cum se dovedeste refuzul de a va legitima, din moment ce datele dvs. apar in pvc si nu exista un document din care sa rezulte ca ati fost condus si legitimat la sectie? Da, puteti sa invocati faptul ca nu ati semnat pvc, situatie in care agentul constatator ar fi trebuit sa treaca in continutul pvc numele unui martor care sa ateste faptul ca ati refuzat sa semnati sau ca pvc a fost intocmit in lipsa, ceea ce este tot un motiv pentru care puteti solicita anularea actului. De asemenea se poate solicita anularea si pentru considerentul ca nu ati facut obiectiuni, mai ales daca s-a trecut ca si motiv al nesemnarii actului refuzul dumneavoastra. termen de contestatie 15 zile de la primire. Plangerea se depune la instanta competenta, respectiv judecatoria. Ar fi bine daca ar exista si un martor care sa confirme cele intamplate.
Verificati daca procesul verbal cuprinde mentiunile prevazute la art. 16, alin. (1) si art. 17 din O.G. nr. 2/2001.
Procesul verbal este nul absolut daca nu cuprinde mentiunile prevazute la art. 17.
Puteti invoca si alineatul 7 al art. 16 din O.G. nr. 2/2001.

ART. 16
(1) Procesul-verbal de constatare a contravenţiei va cuprinde în mod obligatoriu: data şi locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea şi instituţia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupaţia şi locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contravenţionale cu indicarea datei, orei şi locului în care a fost săvârşită, precum şi arătarea tuturor împrejurărilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei şi la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileşte şi se sancţionează contravenţia; indicarea societăţii de asigurări, în situaţia în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulaţie; posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, dacă acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac şi organul la care se depune plângerea.

ART. 17
Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata şi din oficiu.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Faptul ca dumneavoastra nu ati fost de fata la incheierea procesului verbal, iar acesta nu este confirmat de catre cel putin un martor este un motiv de nulitate a procesului verbal. Asa ca, aveti sanse de castig. faceti contestatie in termen de 15 zile de la comunicare la judecatorie.
poate ca nu se intelegea din ce am zis ( si imi cer scuze ), insa dupa ce dansul s-a legitimat , m-am legitimat si eu....chiar daca la inceput a refuzat sa imi ia datele , ulterior l-am convins...ca a sunat la politie sa ii dea o masina sa ma duca la sectie ca nu ma legitimez , cei de la sectie au zis ca nu au masina disponibila si apoi am zis ca nu merg ca nu am motiv ca nu am facut chiar NIMIK..si apoi mi-a notat datele..dar era fff rosu de furie ca am indraznit sa il refuz..si pe acest motiv dansul , s-a razbunat (consider eu ) , deoarece mi-a dat amenda maxima.
chiar asa? te panichezi , nu scoti buletinul si esti tratat ca un infractor
MA INTREB SI EU CA UN OM NEANSEMNAT IN CLUJ (desi nu)...chiar asa domle? chiar asa ne sunt calcate drepturile ?...SUNT FFF INDIGNAT DE ATITUDINEA POLITISTULUI cu atitudine ceausista.
SI VREAU SA VA MULTUMESC PT AMABILITATEA DV .

Alte discuții în legătură

Adresa tamponare trecuta gresit in pv ma poate ajuta sa obtin anularea pv-ului? sau inlocuirea amenzii cu avertisment? tudoracherazvan tudoracherazvan Revin cu o intrebare in urma unei tamponari am fost gasit vinovat de politistul constatator tamponarea sa petrecut in piata alba iulia nr 8 in fata bcr-ului , ... (vezi toată discuția)
Anularea procesului verbal de contraventie alina.t alina.t Ma confrunt cu o situatie foarte ciudata, cel putin pentru mine. La sfarsitul lunii aprilie m-a oprit un agent de politie pe raza localitatii Zlatna (jud. ... (vezi toată discuția)
Lipsa semnaturii agentului constatator de pe procesul verbal de contraventie tikva tikva In cazul cand lipseste semnatura agentului constatator de pe Procesul verbal de constatare a contraventiei conform art.17 din O.G. nr.2/2001 privind regimul ... (vezi toată discuția)